1:a dagen på Sommarsol

Det är fullt upp redan från första dagen. Jag går till frukost klockan 8. Klockan 9 träffade jag sjukgymnasten som gör mitt program för alla tre veckorna här på Sommarsol.

3-veckorsprogram på Sommarsol

3-veckorsprogram på Sommarsol

Sjukgymnasten Birgit är densamma som för två år sedan. Hon frågar vad jag tycker att jag behöver och föreslår olika slag av träning. Hon vet att jag gillar att ha fullt upp. Klockan halv 10 är det morgongympa och 11 vattengympa. Jag vilar på sängen en liten stund däremellan. Klockan 12 lunch, 13 arbetsterapeuten, en liten stunds vila och därefter klockan 15 föreläsning av Ida som är restaurangchef och kostrådgivare. Nu har jag precis varit hos doktor Ågren och klockan 18 är det middag.
Jag har beställt lågkalorikost för alla tre veckorna. Under Idas föreläsning frågade jag henne varför inte lågkaloridiet är det normala på rehabiliteringshemmet Sommarsol. Det som nu serveras borde räknas som lyxmat och som man kan välja till om man vill. De flesta människor är ju så feta nu för tiden och vi som inte kan träna borde ju alltid äta lågkalorikost. Det förslaget gillade inte Ida alls. Hon tyckte att det var viktigt att ta tillvara utifrånkommande gästers önskemål och de vill inte ha lågkalorikost, sa hon. Otroligt korkat tycker jag. De kanske skulle gilla att få känna sig lite lyxiga och få äta mat med grädde och smör och rött kött. Många är vi som kommer till Sommarsol och har svårt för att röra oss. Många eller snarare de flesta av oss är för tjocka på grund av allt stillasittande. Men tyvärr får jag nog bita i det sura äpplet och knalla in i matsalen och hålla till godo med pizzasalladen som man alltid får till förrätt när man beställt lågkalorikost. Jag gillar inte pizzasallad. Ida är en sträng person så jag vet inte om jag lyckas trycka ur mig att jag vill ha något annat till förrätt. Det är bara första dagen så jag får väl vänta och se hur det blir framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.