Yoga, fantastiskt bra balansträning

Äntligen har jag klippt rosorna. Med en pall som jag flyttade med mig runt i rabatten, handskar på och sekatören i högsta hugg lyckades jag få jobbet gjort. Det var det där med att stå böjd, som mamma sa inte går, som gjorde att jag tog till pallen. Och det gick jättebra.

Det är svårt att förstå att de där kala små stjälkarna med pyttesmå utstickare skulle kunna bli så fantastiskt vackra blommor. Jag misstänker att vi inte sköter dem vintertid på bästa sätt heller. Min käre man är forskare ut i fingertopparna och det sätter spår. Ofta vill han se om det funkar om man gör si eller så. Därför får de där stackars rosorna inte särskilt mycket skydd under vintern. Jag har försökt att få igenom iden att hälla på jord eller barkmull så att det täcker nedersta delen av grenarna men jag har inte lyckats. Några buskar dör men det är glömt när sommaren kommer och blommorna slagit ut

Rosor och tobaksblommor

Rosor och tobaksblommor

På förmiddagen var jag på yoga som vanligt på torsdagar. Det var en fantastiskt bra träning idag. Bra för balansen och det behöver jag. Med kraftfull andning och med blicken i fokus på en enda punkt så klarade jag att göra övningarna.

En övning var som en väderkvarn. Stå med benen axelbredd isär, andas in och sträck armarna utåt sidorna, handflatorna uppåt och försök böj överkroppen lite bakåt. Sedan andas ut och gå ner till högerfot med vänsterhanden, håll högerarmen uppåt-bakåt. Upp igen och armarna utåt sidorna under inandning och böj bakåt. Därefter ner med högerhand mot vänsterfot under utandning. Fortsätt så i några minuter och sedan vila med armarna hängande rakt ner.

En övning var som en krigare. Ena foten ett steg framför den andra. Den bakre foten skall vara lite vinklad utåt för balansens skull. Med rak rygg och huvudet rakt fram skall frambenet böjas så att kroppen faller framåt och bakbenet hålls rakt. Armarna flyger med på sidorna, upp och ner. Glöm inte att andas i samma takt.

Ja jag har säkert inte beskrivit så ni får inspiration att delta men jag vill så gärna dela med mig av allt det mysiga vi håller på med. Alla vi som inte tror att det går att öva upp balansen eller styrkan, kom igen, det går, men man måste vara förbaskat envis. Och Anette ger oss den stimulans vi behöver för att klara det

Annette Westberg från Gryningstimman, vår yoga instruktör

Annette Westberg från Gryningstimman, vår yoga instruktör

2 svar på ”Yoga, fantastiskt bra balansträning

  1. Visst beskriver du så man får inspiration! Eftersom jag inte kan stå och göra övningar går jag på medicinsk yoga, vilket betyder att man sitter på matta i stället. Fungerar utmärkt. Tycker att både balans och styrka i bålen har förbättrats.
    Envis, ja det måste man vara!
    Må så gott

    • Hej, så kul att få höra ifrån dig och att höra att du tränar fortfarande. Jag känner att vi borde ses. Det var så himla trevligt med er i Vejbystrand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.