VedicArt, ett frigörande reningsbad inom konsten

PUH så snabbt den veckan gick. Den kom och gick. Jag målade och målade. Det är i princip allt jag minns av veckan. Jo naturligtvis minns jag alla de trivsamma människor jag träffade och så himla kul att Göran kom ner. Jag har fått med mig massor av nya intryck som jag har att tänka på nu så här efteråt. De följande sex principerna, som vi gick igenom de två sista dagarna, är så filosofiska att det är svårt att berätta om dem med egna ord. För att förstå dem måste jag nog gå om fortsättningskursen en gång till eller kanske många gånger.

Bilderna på plats preliminärt i vardagsrummet

Bilderna på plats preliminärt i vardagsrummet

Jag kom hem och har redan hängt upp de tre bilderna som jag började att måla linjen på och som kan ses i tidigare inlägg. När de blev färdiga ser de helt annorlunda ut.
Bara genom att fylla i mellanrummen kom allt det andra fram. Men det är inte alls enkelt att se vad som ryms i det intuitiva, det spontana. Gaila föreslog att jag skall träna på det. Hon såg att jag hade det lite jobbigt.

Odöpt än så länge

Odöpt än så länge

Det var en otroligt spännande resa. Jag själv styrde inte. Mellanrummen förde mig fram efter hand. Det bara blev. Den sista dagen gick jag igenom med Gaila det jag gjort. Hon tyckte till, lite här och lite där. På ett försiktigt sätt framförde hon sina åsikter. Hon anser att det är jag som i själva verket bestämmer hur jag vill ha det. Men diskussionerna med Gaila är otroligt givande. Hon ser det på sitt sätt och jag på mitt. I sista änden är det min sak att avgöra om jag vill ändra.

Nattljus

Nattljus

 
De sista timmarna gick lite trögt. Jag famlade mig fram och kände mig stressad av att få den sista påbörjade målningen klar. Jag suddade och lade till, jag tog mycket vatten och valde en annan färg. Så till sist kände jag mig klar. Gaila har sagt att det inte behöver vara så att målningen är klar på samma gång som jag är klar. Jag undrar om det är så bra att jag blir klar före målningen. Kan jag signera då?

 

Lördag var hemresedag. Nu längtade jag hem. Det gör jag alltid när jag är inställd på att få komma hem. Helst hade jag stuvat in allt i bilen på fredag kväll, men Gaila lugnade mig. Allt packades in i bilen utom toagrejerna och lakanen som jag sov i. Jag sa hejdå till de jag umgåtts mest med och lämnade visitkort. Kanske kan vi höras av någon gång. Jag är inte så bra på det men jag kan ju ändra mig. Klockan sex lördag morgon smög jag omkring för att inte väcka de andra och kvart över startade jag bilen.

Näsbyns konsthall

Näsbyns konsthall

Jag passerade Näsbyns konsthall än en gång innan jag lämnade södra Öland. Jag blev förälskad i den lilla konsthallen redan första gången jag såg den. Reklamstenen, som står strax utanför, var större än själva hallen. Det var nog det jag tyckte var häftigast. Svulstig i sin litenhet. Göra mycket av lite. Så vill jag också kunna göra.

Efter sex och en halv timma var jag hemma. Trött som attan, men nöjd över allt jag varit med om. Målning enligt Vedic Arts principer är verkligen ett rengörande reningsbad. Det styrs inifrån. Vem vet, det kanske blir en Vedic Art-vecka nästa år igen. Just nu känns det så himla kul, men jag har kanske kommit på andra vägar innan dess. Det är en spännande resa att se vart det bär hän och vad som kommer att hända längst vägen. Det finns så mycket annat än jag själv som påverkar min styrning så man vet aldrig.

1 svar på ”VedicArt, ett frigörande reningsbad inom konsten

 1. Kan det vara så att konst ger extra krafter?
  Svårt att tro att Du har Ms med tanke på alla aktiviteter Du fyller dagarna med.
  Jag bilade till Italien nyss vilket i sig inte var problematiskt. Men promenderna i Venedig, Pisa, Rom osv höll på att ta död på Mej.
  Fanken vet om det går att resa så kommande år.
  Ska Jag köpa färgpytsar och duk?
  Tore

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.