Utvärdering på Sommarsol

Tisdag. Bara onsdag, torsdag kvar innan hemresedagen på fredag. Jag var nyss inne hos sköterskan och berättade att jag vill checka ut på fredag i stället för på måndag. På fredag har jag bara massage och på måndag bara utvärdering. Så utvärderingen tog jag med sköterskan nu.
Jag berättade att jag fortfarande inte gillade den fasta bordsplaceringen. Jag föreslog att de fortsättningsvis bara bestämmer vilka bord som vi skall sitta vid och att man skall kunna sätta sig var som helst vid dessa bord. Det skulle göra att man inte fastnar bredvid några som man inte tycker det är kul att tala med. Det är mycket tid man sitter till bords. Tre gånger varje dag i 21 dagar och ungefär trekvart per gång, det blir nästan en hel arbetsvecka. Då gäller det att ha det trevligt. Jag måste tyvärr säga att jag inte direkt har längtat till matsalen när jag varit här den här gången.
Jag berättade också att jag saknade entusiasmen och glädjen hos ledarna i morgongympan och vattengympan. Morgongympan hoppade jag över för jag tycker inte den är bra. Jag klarar inte att hänga med i tempot, så det blir bara tråkigt. Sedan klockan 11 vaknade jag verkligen till liv i vattnet. Sandra, min superproffsiga fysioterapeut, hade skruvat upp volymen och körde i gång en vattengympa som vi inte sett röken av tidigare. Det var riktigt livgörande. Det var vattengympa så som den skall vara. Sen fick jag veta att en av de andra fysioterapeuterna, Kajsa, hade haft morgongympan. Så synd att jag missade den. Jag skall kolla om hon har den också i morgon. I så fall skall jag gå.
Maten är supergod. Salladen är så omfattande att jag inte ens behöver be om särskild mat för att jag inte äter kött. Och jag tar bara en assiett. De stora mattallrikarna är stora som dasslock. Inte undra på varför så många av de som jobbar här på Sommarsol är så tjocka.
Jag missade att säga att jag inte gillade alla intervjuer första veckan, och inte yogan och inte den skapande handträningen och inte gruppsamtalen. Jag avslutade utvärderingen med att säga att jag var jättenöjd med vistelsen. Jag hade ju lärt mig hur jag skall göra för att gå bättre. Det var det jag hade som min allra största och viktigaste önskan med tre veckor på Sommarsol. Sandra är verkligen en av de proffsigaste fysioterapeuter jag någonsin träffat. Hon kollar upp varenda muskel som verkar vara förslöad och plockar fram en rörelse för att just den muskeln skall bli tränad. Jag kommer att få med mig hem ett digert träningsprogram. Det är nog det jag ser som den största vinsten med vistelsen här. Att få komma hit direkt efter sommaren, att få hjälp med att komma igång med träningen och att få in entusiasmen i kroppen så att jag kan fortsätta hemma. Och det bästa på allt är att när jag var hemma i helgen så köpte jag en målarkurs på 12 veckor en gång i veckan. Så nu har jag fyllt alla veckans dagar fram till jul med sysselsättning. Det känns perfekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.