Fredag min hemresedag

Det blev mycket överhoppande igår. Nu styr jag skutan själv. Jag hoppar över samtalsgruppen, skapande handträning, träning med rehabassistent och yoga. Nu är det träning och aktivt må bra som gäller. Inte pyssel för att bli sysselsatt.
Solen sken och det var varmt. En värme som jag normalt har ont av men inomhus är det ganska svalt så träningen funkar. Jag tog en sväng med elmoppen till badplatsen vid hamnen nere i Vejbystrand igår. Det var 20 grader i vattnet. Jag simmade jättelångt. Mitt högra ben får ta ett stort jobb eftersom det vänstra mest bara hänger med. Det går inte fort men jag är glad så länge det rör sig framåt. Där var också alla pensionärerna som gick ner och tog sig ett dopp.

I utepoolen på Sommarsol

I utepoolen på Sommarsol

Efter en stund kändes det lite ensamt så jag åkte tillbaks till poolerna på Sommarsol och blev glad åt att Christina också fanns där. Hon har ms som jag och då glider man ofta in på samtal om hur vi bemästrar vår vardag. Även om sjukdomen ser olika ut hos oss alla så ser problematiken likadan ut. Vi blir fort uttröttade. Christina sa: städningen som förr tog en förmiddag tar nu två tre dagar. Och problemet med alla snälla människor som skall hjälpa till för att de tycker att det vi gör går så sakta. Jag brukar säga att jag kan göra allt, bara jag får den tid som jag behöver. Jag är glad över att ha en man som inte tar över hela tiden i min vardag. Han låter mig pyssla i den takt som krävs utan att jämt springa omkring och fråga om jag behöver hjälp, men han kommer alltid, tja i alla fall nästan alltid, när jag ber om hjälp.
Idag är det hemresedag. Jag startade med tidig frukost. Klockan 8.45 skall jag träna med fysioterapeuten. Idag blir det inte Sandra. Det skall bli intressant att se vad den här nya kan hitta på. Sandra hittar olika övningar alla dagar och skriver ner så jag skall få med mig hem. Jag har träningsvärk i hela kroppen nu. Mest i armen och i höger höft, samma som jag hade förut. Jag känner mig riktigt sliten nu efter en veckas intensiv träning. Det skall bli skönt att få sätta sig i bilen efter lunch och styra kosan norrut – hemåt.
Men efter fysioterapeuten skall jag först ha morgongympa och sedan vattengympa som vanligt. Hon som hoppat in i stället för Inger, som plötsligt föll ihop i samband med ett vattengympapass, är en pigg ung tjej som inte fattar att vi andra är gamlingar som inte hänger med. Så jag tycker väl inte att morgongympan och vattengympan är så kul längre, men jag tänkte att nu skall jag ju vara ledig över helgen så det gäller att bunkra upp. Å, jag längtar tills jag kommer hem och får sätta mig till dukat bord i kuvösen där Göran har dukat upp räkorna som jag beställt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.