Silvergjutning

Vilken fantastisk dag. Jag startade hemifrån vid halv tio-tiden och gav mig iväg till yogan. Anette är en superduktig yogainstruktör. Idag avslutades passet med att vi under regelbunden andning tog små steg framåt i samma takt som andningen. Sakta, sakta gick vi framåt. Utandning när vi lyfte foten och inandning när vi satte ner foten. Vi fick göra det förra gången också, men jag klarade det inte då. Den här gången gick det jättebra. Jag gick myrsteg och höll balansen hela vägen. Det är en så himla bra balansträning.

Efter lunch for jag till Serena Holm. Hon är smyckekonstnär och skall lära mig hur jag gjuter i silver. Ditintills hade jag ingen aning om hur det skulle gå till. Serena är utbildad på HDK och kan allt om smycketillverkning. Ni kan kolla in hennes smycken på hennes hemsida. De är jättefina och annorlunda. Nu skall jag få möjlighet att ta del av alla hennes kunskaper. Ja, inte alla naturligtvis. Vi skall koncentrera oss på att gjuta. Det här blev min första ring så här långt. Alltså i vax än så länge

Ring med ros i vax

Ring med ros i vax

Det var inte så lätt att få till det och Serena var noggrann. Hon godkände det inte förrän det såg perfekt ut. Alla kanaler måste kunna släppa igenom silvret. Nästa steg är att göra formen i gips. Serena säger att det inte är säkert att det blir bra, men det säger hon säkert för att jag inte skall bli alltför besviken.

Vaxring under arbete

Vaxring under arbete

18 gram har vi vägt upp att ringen kommer att väga. Vaxet väger 1,6 och det multiplicerar man med 11 för silver och får fram 17,6. Alltså 18 gram silver skall jag ha med mig nästa gång jag kommer till Serena. Då skall vi hälla smält silver i gipsformen. Spännande, eller hur? Det är inte alls så dumt att vara pensionär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.