Redcord-träning

Jag var hos en sjukgymnast på Olskrokens rehab i Göteborg. Efter att en kompis tipsat mig om träningsmetoden som hon hört skulle kunna hjälpa bl.a. MS-skadade så beställde jag tid. Jag var där på introduktion idag och fick berätta om vad jag vill ha tränat. Det är den vänstra foten som inte hänger med och vänsterbenet som känns som om det väger 500 kg när jag skall lyfta det. Jag fick lägga mig på en brits och ovanför fanns rep som hissades ner, se bilderna här nedanför

 

Repen hjälper till att hålla mitt ben uppe. Jag drar benet ut åt sidan, sakta, ut och in. Jag pressar benet uppåt eller nedåt, viker det och sträcker det. Ingen normalt funtad människa kan se att detta är särskilt tungt. Marcus sa åt mig att jag nog kommer att vara trött när jag kommer hem. Jag tyckte det lät knäppt. Men han hade rätt. Jag fick ställa in silversmideskursen. Det gick bara inte. Hela huvudet var i uppror. Träningsvärken kommer nog att kännas i morgon. Efter det där lilla!

Jag läser på nätet om Redcord:

Neurologi / Neurologiska sjukdomar

Kan Neurac slingbehandling hjälpa patienter med MS?
Vi har haft några patienter med MS som behandlats på Redcord Clinic Lysaker. Det finns ingen känd behandlingsform för MS, men vi har ibland sett att det är möjligt att hämta ”extrapotential” i musklerna så att man kan förbättra balans och funktion. Vi kommer att fortsätta arbeta med denna patientgrupp, och vi hoppas med tiden att lära oss mer om detta.

Jag läser vidare om hur den används i idrottssammanhang:

Funktionell träning i Redcords slingor består av tredimensionella övningar och har en hög överföringsgrad till idrott och tävlingar. Övningarna förbättrar styrka, muskeluthållighet, balans, koordination och stabilitet. Forskning visar att slingträning i Redcord ökar prestationer inom idrotten mer än traditionell styrketräning. Det beror på att slingträningen fokuserar på muskelsamspel och aktiverar flera muskelgrupper i en och samma övning. Träningen är också väldigt tidseffektiv.

Jag gillar det där med tidseffektiv. Kanske kan det hjälpa mig snabbt att gå utan att jag får ont. Jag har i alla fall fått tid att fortsätta hos Marcus med början efter trettondehelgen. Två gånger i veckan är det tänkt att jag skall träna. Spännande eller hur?

Jag talade just med en kompis som råkade ut för en whiplash skada för några år sedan och har haft jätteont. Hon rekommenderas också prova detta. Det skall bli intressant att se om det hjälper även henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.