Qi Gong och Yin och Yang

Jag anmälde mig till Qi Gong för att träna upp min balans. Inte hade jag tänkt mig att jag skulle ställas inför kunskaper om Yin och Yang. Och dessutom förväntas förstå vad det handlar om. Jag kom till träningen igår. Jag snörde på mig träningsskorna, gick in genom dörren med en bugning, som vi fått lära oss, och satte mig ner bredvid de andra. Gudrun hade bestämt sig för att dra hela teorin idag i stället för att dela upp det på varje träningstillfälle.

Schematisk bild över nå´t som jag inte begriper

I en timma berättade Gudrun för oss om hur allt hänger ihop. Trä hänger ihop med eld, eftersom elden kan bränna upp träet. Elden hamnar som aska i jorden där det finns metall och metallen blir till ånga när den värms upp och ångan blir vatten, som ger träet eller rötterna näring. Trä står för målinriktning uppåt liksom små barn. Elden är expansiv liksom ungdomen o.s.v, o.s.v.
Hon fick nog ihop det, men det var knivigt att förstå vad det skulle vara bra för. Vi fick med oss schemat hem för att läsa.
Nu har jag läst. Jag har lagt ihop mina födelsetal och subtraherat så som där står att man skall göra. Jag har kommit fram till att jag hör hemma i eld för jag fick fram talet 9.

hösthimmel

Jag läser allt som gäller min bild. Eld står för hjärta i Yin och tunntarm i Yang. Sommar är min årstid och mitt på dagen är min dygnsrytm. Mitt väderstreck är söder och klimatet hetta, färgen är röd och smak i kosten är bitter 5 % brysselkål. Mina plussidor är lugn, rofylld, fredlig, hjärtlig, lättanpasslig och förlåtande, mina minussidor är hektisk, överdriven, pratar ytligt och hysteriskt. Det står att jag har svårt att vara stilla och att jag talar mycket med en röst som är hysterisk och fnittrig. Mitt sädesslag är majs och pumpa och lök är mina grönsaker. Mina aktiviteter är tennis och badminton och djuret är fågel.
PUH, det blev mycket det. Inte var det så kul att få veta att jag talar mycket och hysteriskt. Att jag är fnittrig vid 65 års ålder låter ganska häftigt ändå. Rött har jag alltid gillat och fåglar har jag alltid ritat.
Jag tror jag skall höra med Gudrun hur jag skall tänka för att kunna förstå varför jag skall sätta mig in detta. Jag ville ju bara få en bättre balans. Ja, jag menar balans att röra mig stadigare och inte se ut som ett fyllo när jag går på stan. Jag tänkte inte på det där med balans inombords. Kanske har jag hamnat på fel kurs? Tja, kan jag få balans både inombords och utombords så är det kanske inte så dumt ändå.

Trånande Fregatthanne