Flyttfåglar-alltid på väg

Vi var i Skåne över helgen och hälsade på släktingar. Jag gillar att hälsa på hos släktingar. Jag brukar säga att släkten är bäst. De här släktingarna är verkligen häftiga. De lämnade Sverige för att få mer ljus. Efter flera års boende på Spaniens sydkust tyckte de att det var för varmt där. De köpte en lägenhet i norra Spanien. Nu har de nog börjat längta hem. De har köpt ytterligare en bostadsrätt – ett litet enplanshus i Skåne. Mitt bland alla sina barn och barnbarn.

välkomna hem kära svägerska och svåger

Huset nere vid Marbella står till salu och hyrs ut tills vidare till turistande och golfande gäster. I lägenheten uppe vid Bilbao skall de bo under vintertid. I april när snön försvunnit från våra breddgrader och solen börjar titta fram återkommer de till Skåne.
Skånebostaden har nyligen färdigställts och när vi anlände i helgen var allt på plats för att ta emot gäster. Min svägerska som nyss fyllt 75 år bjöd på furstlig 3-rättersmiddag på ett jättemysigt litet värdshus. Jag valde Farsdagsmenyen. I den ingick svartsoppa, gås och äppelpaj med vaniljsås.
Efteråt blev vi hembjudna till dottern och hennes familj. De bodde sedan ett år tillbaks i ett supermodernt ritat bostadsrättsköpt litet tvåvåningshus. Deras egna hus blev liksom aldrig färdigrenoverat så de valde att bosätta sig där tills vidare. Vi åt födelsedagstårta och jag fick nöjet att visa mina korta videosnuttar som ligger här på min blogg. Kanske skulle det kunna locka till en Galapagosresa.

Galapagos = sköldpaddsöarna

Jag tycker det är så beundransvärt att människor förändrar och reder sitt bo efter de förutsättningar som livet för med sig. Att inte fastna i de gamla galoscherna och försöka  kämpa sig fram med de förutsättningar som alltid varit. Visst, det är inte alla som orkar. Men det finns de som tror att förändringarna är omöjliga att genomföra bara för att de inte vågar prova på. Går det åt pepparn så går det ju att ändra på det också – även om det blir jobbigt ett tag. Du är en bra förebild, kära svägerska.
Tack för en trevlig helg. Vi kommer gärna och hälsar på var ni än är.

en utblommad cigarr

med hälsning från vår kalla Torslanda-trädgård.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.