Pigg som en mört

Jösses, det är mycket nu. När det blir så här mycket så har jag lite svårt för att samla mig till bloggskrivande. Det är lite av ett snälltåg som drar förbi. Solen skiner och det påverkar kraftigt. Man blir pigg som en mört.

Ja egentligen började allting förra året med min vistelse i Vejbystrand på Sommarsol. När jag åkte dit var jag inte särskilt pigg. Jag hade väl tränat lite då och då, så där en gång per vecka på vattengympan, men inte så mycket mera. I Vejbystrand såg jag hur mycket man klarar av. Vi hade ett välfyllt schema med flera olika träningsformer varje dag, alla dagar i TRE veckor. Det ställde saker på kant. Jag upptäckte att jag orkar mycket mer än jag någonsin trott.

Drygt 30 tomarplantor är på G i verandan

Drygt 30 tomatplantor är på G i verandan

Så efter nyår, den 4 januari, bokade jag in allt det ni sett att jag skriver om nu under våren. Och som ni säkert tänkt när ni läst: hur orkar hon. Det var det jag inte heller trodde. Almanackan blev fullbokad. Jag tog det som ett heltidsjobb. Visst har det varit lite väl körigt ibland och visserligen störtdök jag en dag i förra veckan. Men i det stora hela har det gått bra, tycker jag.

Apelsinträdet blommar i verandan

Apelsinträdet blommar i verandan

Jag har inga tomma dagar i min almanacka sedan i januari. Har jag inte tränat, som jag ju gjort så gott som alla dagar, så har jag haft något annat på gång. Eller så har jag haft två eller tre olika grejer på samma dag. Träningen ser mycket olika ut. En dag lite mera ansträngning på rehab och nästa dag den bekväma feldenkraissen. På så sätt har jag kunnat träna alla dagar. Helgerna har det oftast blivit en promenad med min bästa kompis rullatorn. Då tänker på varje steg jag tar, att sätta i hälen först, sträcka ut ordentligt och ha rak rygg. En dag med silversmideskurs, där jag sitter hela tiden, funkar efter vattengympan eller en dag då jag efter Qigongen är på målarkurs eller kanske en dag  då jag efter feldenkreissen repeterar teater.

Äntligen har vi fått fart på vår Nerium. Även den stortrivs i verandan

Äntligen har vi fått fart på vår Nerium. Även den stortrivs i verandan.

När jag åkte hem efter feldenkraiss-träningen idag kände jag en otroligt stor lycka. Jag känner mig så himla pigg. Humöret är den största tillgång man har när kroppen inte vill. Är humöret på topp är kroppen tvungen att hänga med. Och till sist blir kroppen så upplivad och tränad att det mesta går lättare än förut. Nu sticker vi till Lillehammer med skidor och stavar packade på taket. Jag vill återuppleva den stora lyckan som jag kände i Saxnäs över att det funkade så bra att åka skidor. Jag önskar er alla en riktigt GLAD PÅSK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.