Överansträngd eller?

Jag är trött, så himla trött. Ansträngningarna tar ut sin rätt. Måndag med målarkurs hos Alina och sedan iväg till Borås för att få målningarna inramade.

akvareller klara för inramning

akvareller klara för inramning

Tisdag med silversmide och sedan träning på Majornas rehabgym, onsdag bokslutsarbete och Feldenkraisträning med vattengympa direkt efter och torsdagen med yoga och bokslutsarbete. Jag förstår att folk inte tycker jag är riktigt klok. Jag avskyr dagar då jag inte har planerat min sysselsättning, men det här är nog för mycket för mig. Det känner jag så här i slutet av veckan. Vi diskuterade detta Anette, yogainstruktören, och jag. Vi var rörande överens om att yogan hjälper till att bli piggare. Men jag undrar om hon förstår mängden av mina engagemang. Kanske, men det har i alla fall blivit för mycket för mig just nu. Yogan igår hjälpte inte. Jag skall iväg på träning på Majornas rehab i eftermiddag, men sedan skall jag ha en lugn helg – tror jag.

4 svar på ”Överansträngd eller?

 1. Hej.
  Jag hittade hit för ett litet tag sedan då jag sökte efter information om MS. Då jobbade jag som personlig assistent till en MS-sjuk man, som fick sin diagnos i ungefär samma veva som du om jag har förstått saken rätt.

  Jag tycker att det är underbart att läsa om allt du tar dig för, att du ändå ser positivt på saker och ting och ser möjligheter istället för hinder. Du verkar ha en sån sund inställning till livet!

  Den jag jobbade hos hade snarare tänket ”här är ännu en sak jag inte klarar”, hur mycket vi än försökte belysa allt han faktiskt fortfarande fixade utan sina assistenters hjälp. Men det är svårt när någon inte kan (eller vill) förstå att det finns en och annan sak som man faktiskt måste avstå, just för att man sitter i rullstol och inte kan ta ett enda steg för egen maskin längre.

  Förra året åkte han och två assistenter (jag bl.a.) till Malmö under några dagar, för att han ville åka på semester. Han var jättenöjd och jag är så glad att jag fick vara en del av den resan, trots att det många gånger var väldigt jobbigt, dels pga värmen, som tog hårt på både honom och oss.

  Fortsätt som du gör, du måste vara en inspiration för andra med MS!

  • Tack, tusen tack. Sådan respons behöver man. Jag blev jätteglad. Hälsa din ”MS-sjuke man” att han också är välkommen in på min hemsida. Det viktigaste han kan göra är att ge sig iväg och träna. Då växer han – flera meter – och får ett gott humör

 2. Hej! Jo ibland undrar man var du får all denna ork att göra så mycket som du gör trots din sjukdom. Jag tränade på gym t ex igår och cyklade också en längre sträcka. idag tränade jag på gym igen och sedan tvättade jag i tvättstugan hade tänkt att städa också men helt plötsligt så kände jag att nu orkar jag inte mer….. så det får vänta till imorgon istället. Ibland måste man ta sig tid att vila också… Kroppen behöver det med. Ha en trevlig och förhoppningsvis lugn helg!

  • Ja men jag äter homeopatpiller som gör att jag får bättre syreupptagningsförmåga. Jag tror att det sätter sprätt på mig och så har jag så himla mycket kul att göra. Och det hjälper, jag lovar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.