Jag ”vänder blad”

Nu är första dagen i mitt nya liv. Jag har tänkt ”vända blad”. Ja, så nytt är det väl inte precis och inte heller är det gamla avslutat.

Den enda sålda kappan

Den enda sålda kappan

Det blev bara en kappa och ett smycke sålt vid utställningen i Strömstad. Jag slutar aldrig att tro på stordåd, jag lär mig aldrig. I mina vildaste fantasier så inbillade jag mig att allt skulle bli sålt. Jag gruvade mig för att kanske också den finaste kappan, som jag sydde sist, skulle bli såld. Det var den jag själv ville ha. Gissa vilken kappa som blev såld. Precis, rätt gissat.  Men jag hade inte hjärta att säga nej. Hon som köpte kappan var så otroligt lycklig när hon väl bestämt sig.
Så nu sitter jag där med en klädstång framför mig, fylld med elva kappor och jackor och ett tiotal väskor. Det blir som ett oavslutat projekt, som hänger över mig. Jag sa före utställningen att om jag inte får sålt någon kappa så blir det Hotell Dorsia nästa. Så här nära inpå en nyss avslutad utställning så känns det inte särskilt angeläget. Man blir liksom lite sliten och trött.

Såld armring

Såld armring

Men det var en rolig grej. Jag fick samlat ihop alla mina syskon med respektive, en son med familj, en kusin, en kompis och till och med mamma kom och kollade. Fast mamma visste nog egentligen inte vad det handlade om. Hon frågade säkert tio gånger om vi snart skulle åka hem. Hon begrep inte alls att jag skulle jobba med att sälja. Men det gör inget. Det viktigaste är att hon är med, kanske mest för oss, men också lite för henne, trots att hon alltid längtar hem.
Vi får väl se hur det blir med det där med Dorsia. En dag kanske jag får kraft, annars får jag väl byta kappor oftare fortsättningsvis.

Jag löste ett sudoku och läste GP innan jag kom ur sängen sent om sider. Bara för att markera ledigheten liksom. Sedan gick det snabbt att komma igång. När jag kom in i mitt arbetsrum såg jag högen med papper som måste åtgärdas. Räkningar som skulle betalas, en del bokföringsmaterial för mitt eget företag och för den lilla teaterföreningen. Så nu har jag planerat klart för den här veckan. Två smyckekonstnärer skall ha färdiga sina bokslut och deklarationer, mitt eget bolags årsredovisning och deklaration och så några till.

Det är en helt annan värld än den värld jag har tänkt att ta mig an efteråt. Jag har tänkt länge att ta mig bort från revisorsvärlden, men det är svårt. En annan dag, men snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.