Inkontinens

Vet du vad inkontinens är? Så bra för dig att du inte vet det, för då slipper du allt besvär med vad inkontinens innebär. Det är gräsligt. Så här står det om urininkontinens på Vårdguidens hemsida:
”Neurogen blåsstörning
Vid neurogen inkontinens kan det läcka urin när som helst oavsett om du rör på dig eller är stilla. Det kan vara en liten mängd urin eller en större som kommer. Besvären kan variera från att man ofta blir kissnödig till att man blir tvingande kissnödig och inte kan hålla sig tills man kommer in på toaletten.”
Toaletterna finns alltid för långt bort. Ibland måste jag åka tillbaka hem för att jag kissat ner mig. Jag har ringt till vårdcentralen idag för att få större storlek på inkontinensskyddet/bindorna. Det blev liksom lite för mycket för mig idag. Först var jag på silversmidet på förmiddagen. På toalettdörren hängde en lapp där det stod: avloppet ur funktion – använd inte toaletten. Jag tänkte när jag drack kaffet, som en av deltagarna haft med sig, att det här går nog åt pepparn. Och det gjorde det. Jag åkte hem med Maggan och så långt gick det bra, men sedan när jag skulle gå ur bilen här hemma var det kört. Det gick inte att hålla igen, så byxorna fick bytas. Efter lunchen åkte jag till Bauhaus för att köpa stenplattor till verandan. Gissa om det är kul att jättekissenödig stå och diskutera med en mycket hjälpsam man om hur många stenplattor som behövdes och hur de skulle sättas fast. Betonggolvet skulle tvättas först och så behövdes fix och en spade. Jag hade lite svårt att koncentrera mig för jag tänkte mest på var närmaste toalett fanns. Han hjälpte mig att lägga allt på en vagn, som blev så tung så jag fick verkligen ta i för att dra den till kassorna. Gissa om det går att hålla sig när man tar i för kung och fosterland för att först baxa fram vagnen till kassan och sedan lyfta alla stenplattorna in i bagaget i bilen. Så skall vagnen ställas på plats och tiokronan tas ur och tillbaka till bilen. Det gick inte för mig heller. Ytterligare ett par byxor hamnade i tvättkorgen. Åtskilliga gånger har jag parkerat bilen bakom någonstans och öppnat både bak- och framdörren som skydd så ingen skall se mig och satt mig där emellan och tankat ur och åtskilliga gånger har jag gömt mig bakom buskage. Det värsta jag varit med om var när jag var tvungen att kissa i blöjan och byta den i en provhytt. Då gäller det att ha en platspåse i handväskan. Jag tänker på alla damer i Japan som alltid har med sig en anpassad plastburk. Där är trångt och köerna i bilen kan ta timmar. Så har jag det också. Det är alltid för lite tid och det blir alltid för bråttom. Toaletterna är alldeles för få i Göteborg och kostar alltid pengar. Vem går alltid med femmor  i fickan – det gör jag. PUH! Finns det botemedel för att få signalsystemet att funka som det ska? Berätta det för mig!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.