Grå vintervardag

Klockan är kvart över ett. Alltså mitt på dagen. Mer grått än så här kan det inte bli. Man kan nästan tro att hela världen utanför fönstren har somnat in och bara väntar på att något skall hända. Då gäller det ta mig tusan att ta tag i sin vardag.

Amaryllis

Amaryllis

Trivseln måste skapas inne i kroppen. Jag slog en signal till mamma. Hon lät pigg och glad och satt och väntade på att hemtjänst skulle komma med maten. Det är bar service säger hon. Det är inte kul att ha mamma så långt bort. Hade hon bott närmare så hade jag kunnat gå över en sväng lite då och då. Nu får jag nöja mig med ett telefonsamtal och det känns trist. Jag skulle kunna sitta där och sticka på min tröja. Och vi skulle kunna äta tillsammans så att hon får matlust. Hon tycker allt går bra men det märks på hennes vikt att hon inte tycker det är så kul. Och hur kul är det att sitta och äta själv. Jag har aldrig gillat det.

Marielles ansiktsbehandling

Marielles ansiktsbehandling

En liten ansiktsbehandling lättar upp humöret. Min guddotter kan sådant. Ögonfransarna skall färgas och ögonbrynen. Och så skall ansiktsmask läggas för att rensa porerna, säger hon. Hon är superproffsig på massage också, så när vänsterbenet började att hoppa av spasticiteten så fick hon stopp på den med underbar massage.

Nu är städerskan från Hemfrid snart färdig. Det luktar rent överallt. Hon kommer tre timmar varannan vecka. Det är perfekt och kostar bara 740:- per gång efter rutavdraget. Hon vet hur man städar och det känns rent efter att hon gått. Min rationelle make gör det helst så snabbt som möjligt och då blir det därefter. Men det är bra som mellanstädning. Själv klarar jag inte städa alls. Jo lite men det är så jobbigt att jag är alldeles slut efter bara en liten stund. Sedan är den dagen körd. Jag kan bara ligga och läsa i soffan. Ett tag tog jag till städningen i stället för träning, men hur kul var det. Humöret fick sig en knäck. Jag har stort behov av att komma ut ur huset och få se andra människor. Träningen för 2014 får därför bli halvtimmespromenader med rullatorn runt ängen och dagiset två eller tre gånger per vecka, yoga på tisdagar och torsdagar och vattengympa på onsdagar. Planen för allt roligt har jag kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.