Gibraltar

Jo visst var vi nere i Gibraltar. Killarna ville ju ha med sig lite billig sprit. Själv hade jag en önskan om att få komma till den där häftiga boutiquen, som ligger i la Linja, staden på spanska sidan, innan gränsen till Gibraltar. Vi skulle ta boutiquen efter Gibraltar bestämde vi. Gissa om vi kom till boutiquen. Helt rätt. Det blev bara apor och sprit den dagen.

Blir det bra så här?

Blir det bra så här?

Det var ok. Vi skulle ju till Marbella dagen efter. Och då hade jag siktet inställt på en annan boutique, som sålde begagnade kläder. Vi hade varit där förut. De där rikemansmänniskorna lämnar in jättefina kläder som säljs till låga priser.
Gibraltar för turister är bara en enda lång gågata som kantas av affärer. Vid den här tiden säljs allt på rea. Är man köpsugen skall man så klart ta en promenad här. Jag åkte omkring på min moppe. Och visst går det bra. Men jag har inte riktigt vant mig vid att köra in i små affärer. Det känns så påträngande och besvärligt när de står över mig, jag sitter ju lågt, och frågar om jag behöver hjälp. Jag tyckte så förr också när jag inte körde moppe. Nu känns det liksom lite mer handikappat. Det går bättre i större varuhus för där får man oftare vara ifred.

Så det blev inget handlat för min del. För några stora varuhus finns inte i Gibraltar.

I dI droppstensgrottorna i Gibraltar

I droppstensgrottorna i Gibraltar

Men vi var inne i droppstensgrottorna och

I tunnlarna i Gibraltar

I tunnlarna i Gibraltar

sedan drog vi in i de långa tunnlarna som går genom hela Gibraltar-klippan. En guide körde omkring med oss och berättade och visade allt som turister skall se när man är i Gibraltar

Guiden var kompis med aporna

Guiden var kompis med aporna

Vi stuvade in moppen i bilen och åkte hem till vår boning, som nu värmts upp.

Och vad jag inte visste då, var att boutiquen i Marbella hade lagt ner. Det var tur, för annars hade jag inte lyckats hålla humöret uppe. Då hade jag varit sur, jättesur, över att inte ha kommit in i boutiquen i la Linja.

1 svar på ”Gibraltar

  1. Har läst Din vistelse i Spanien, Du är så skicklig att beskriva hur Du tar Dig fram etc. som jag sagt förut så småler jag inemellanåt som tex. när elmoppen kommer på bandet som en tjur. ha,ha. Skulle det vara något att ha en ”ställe” där nere, så D-vitaminerna ”biter” en extra omgång på året. Ha det så gott so long, kära kusin, Britt-Marie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.