Ett nytt avstamp i kapp-projektet

Ett nytt avstamp. 3/4-delar av tiden har vi kvar fram till utställningen den 13 och 14 september på Vingen kulturcenter i Amhult här i Torslanda. Hela juli och augusti och halva september 5 dagar i veckan 4 timmar varje dag. Det har vi lovat Arbetsförmedlingen för att Jeanette skall få sin A-kassa. Arbetsträning kallas det. Jag är otroligt glad över att kunna hjälpa till med det. Och det är fantastiskt bra för mig själv att få rolig sysselsättning och inte behöva gå omkring och tänka på allt jag inte kan göra. Så här i sommartider finns det gått om sysselsättning som jag inte kan göra. Så gott som allt utepyssel som folk brukar fördriva tiden med kräver en kropp som är rörlig = kan gå, har bra balans, har ork och kraft och klarar värme. Den kroppen har inte jag. Då är det en stor lycka att vi har en jättestor glasveranda med stora dörrar att öppna i var ände så vindarna kyler av solvärmen som tar sig in genom fönsterglaset.

Två av de fem nya kapp-projekten

Två av de fem nya kapp-projekten

Fem nya kappor eller jackor är på G. De måste bli klara under juli månad. Vi har valt ut alla tyger och målningarna som skall sitta bakpå. Två har vi kommit en liten bit på väg med, men det är mycket pyssel. Ett bakstycke kan ta ett par förmiddagar innan det ser fint ut. Det är ett fasligt pusslande och tyckande och diskuterande innan vi tycker att det duger för oss. Men när det väl är klart känns det som en ny förälskelse. Det blir så himla fint. Det är nästan som att måla en tavla.

Ett av de kommande kapp-projekten

Ett av de kommande kapp-projekten

Vi har tre högar med utvalda tyger som ligger och väntar på att bli omhändertagna. Det är viktigt att vi lägger ribban högt. Alltså att planera in fem stycken kappor på en gång. Gör vi inte det finns det viss risk för att vi inte orkar att sparka igång igen. För att starta nya projekt krävs ork och ingen av oss är superstarka. Därför är det viktigt att vi har kul. Och det har vi.

Ett svar på ”Ett nytt avstamp i kapp-projektet

  1. En kort kommentar, vill egentligen skriva mer men vad jag vill säga så här spontant så var det ett tag sen jag läste Din blogg så kul Ni har men det är också väldigt kul att läsa om Ert / Ditt projekt för jag drev igenom det samma för ett antal år sen och känner igen hela ”gången”. Det går ju lysande för Er. Jag har hållit på med Homestyling för egen del intensivt i 1 vecka och mer. Vi hörs! Ha det så BRA!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.