Bortdribblad av sjukvården

Usch så frustrerad jag blev. Igår fick jag brev från remitteringssekretariatet i Uddevalla. Rehabiliteringsenheten vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg som tidigare haft hand om alla mina rehabiliteringar har tydligen bara hand om vistelser inom Sverige. Det var Anki på Sahlgenska som ringde och berättade att jag fått godkänt min ansökan om polikliniskt på Teneriffa. Polikliniskt har jag fått lära mig att det betyder att man får stå för alla kostnader för resa och boende själv. Jag har fått veta av mina kompisar som beställt det tidigare att jag måste vara ute i god tid för att få hotellrum och flygbiljett så i högsäsong. Så jag körde igång cirkusen med allt som skulle beställas.
Anki sa att de skulle höra av sig från Uddevalla om tid för vistelsen. Det var det brevet jag fick igår. Jag ringde och berättade vilken tid jag kunde åka. Tiden hade bestämts utifrån när det fanns en ledig bostad. Då får jag till svar att doktorn har möte i morgon och efter det får jag reda på om jag får ett ja på min ansökan. Där satt jag med ett stort osäkerhetsmoln över huvudet. Som väl är så har jag inte beställt flygresan ännu. Men jag har bekräftat boendet och det kostar drygt 15.000:-. Det blir alltför dyrt om jag inte får hjälp från Landstinget med alla träningskostnaderna.
Att åka till Teneriffa i drygt tre veckor bara på semester hade jag inte alls tänkt mig. Då stannar jag hellre hemma. Jag gillar inte att bli så bortdribblad. I beställningsblanketten till Vintersol skall jag ange vem som skall betala och vilken träning jag skall ha. Jag skriver att jag måste träna balans och bålstabilitet, att jag har droppfot och får ont i hela kroppen p.g.a snedbelastning när jag går och att jag måste träna upp vänsterbenets styrka. De begär också betalningsbekräftelse från Landstinget. En treveckorsvistelse på Teneriffa utan träning skulle innebära att jag förblir sittande i rullstol framöver. PUH, detta känns tungt nu. Jag måste ta en paus från alltihop och åka till VSA och måla och tömma huvudet på alla dessa bedrövliga tankar. Man måste som sagt vara frisk för att kunna ta sig fram i sjukvärlden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.