Återbesök hos homeopaten

Det var perfekt att få komma till min homeopat Roy Beckerdal så här direkt efter vistelsen på Sommarsol. Jag hade så många funderingar om vad jag skall göra framöver vad gäller spasticiteten och urinläckagen.

Akvarell av Lars Holm, vår lärare på Gerlesborg

Akvarell av Lars Holm, vår lärare på Gerlesborg

Baklofenet funkade ju inte särskilt bra. Det gav många olika biverkningar och tog inte bort spasticiteten. Men vad skulle jag ta i stället? Nu hade jag bara Botox kvar att prova. Det tyckte doktor Ågren på Sommarsol vore det bästa och jag hade tidigare hört av en ”ms-kollega”, att där finns inte några biverkningar. Jag fick kallelse från doktor Axelsson på Sahlgrenska igår och hade bestämt mig för att be honom om en remiss till någon läkare, som kan ge botox-sprutorna. Nu frågade jag  Beckerdal om vad han tyckte om det där med Botox. Han skakade på huvudet och sa, att visst finns det biverkningar även med Botox.

En trappa upp.  Akvarell av mig själv

En trappa upp. Akvarell av mig själv

Det hade jag inte hört någon säga tidigare. Har någon av er läsare hört det? Vilka är i så fall de vanligaste biverkningarna? Jag minns att min ”-ms-kollega” sa att hon kände sig svagare i benet där hon fick sprutorna. Jag bestämde mig för att prova en homeopatmedicin med magnesium i. Jag har inte särskilt stora förhoppningar om att det kommer att funka, men jag utsätter mig i alla fall inte för några biverkningar. Resten får framtiden utvisa.
Under tiden i Vejbystrand och också i Gerlesborg var jag tvungen att ta medicin mot urinläckagen. Det fanns helt enkelt inte tid till så många toalettbesök. Med en muskulatur som blivit förstörd av ms-skov så är riskerna stora att jag inte klarar att hålla mig utan att läcka. Det funkar inte med ett så digert program varje dag som jag hade.

Medicinboxen är påfylld igen

Medicinboxen är påfylld igen

Jag berättade för Beckerdal att jag tagit en kapsel Detrusitol SR 4 mg varje dag under fyra veckors tid. Jag berättade också att jag fått rekommendationen att prova kateter. Med en liten behändig kateter skulle jag kunna tömma urinblåsan morgon och kväll. Jag tänkte ta upp det med doktor Axelsson när jag kommer dit om några veckor. Om blåsan töms ordentligt så uppför den sig lugnare och jag behöver inte kissa titt som tätt hade jag fått veta. Doktor Beckerdal tyckte att infektionsrisken med kateter var större än biverkningar av Detrusitol.

Lekion om akvarellteknik

Lekion om akvarellteknik

Jag litar helt på Beckerdal, så nu tar jag fortsättningsvis en liten blå kapsel Detrusitol varje dag. Inga biverkningar har dykt upp under de nära fyra veckor som jag tagit medicinen och den funkar bra mot en överaktiv blåsa, som min. Nu har jag fyllt på medicinboxen med piller för de närmaste två veckorna. Härligt. Jag skulle inte kunna tänka mig en vardag utan Beckerdals piller. De hjälper mig till ett mycket roligare liv. Jag blir glad och pigg. Nästan alla dagar. De dagar som jag tagit i för hårt och får bakrus får jag stå för själv. Det skall bli otroligt spännande att se hur magnesiumpillren kommer att funka mot spasticiteten. Kanske kommer jag att få sova lugnare hädanefter. Lugnare än jag gjort under tio år bakåt. Men det kanske är för mycket begärt. Hoppas kan man ju alltid.

1 svar på ”Återbesök hos homeopaten

  1. Hej! Botox är ett nervgift och klassas som biologiskt vapen. Följande hittade jag på Internet. Jag skulle aldrig våga ta det.

    ”Risken för att drabbas av en allergisk chock är ganska låg, men inte obefintlig. Vanliga biverkningar är att man tappar förmågan (!) att lyfta sina ögonbryn, och att musklerna i ansiktet inte ens mäktar med att kisa efteråt.

    Andra rapporterade biverkningar är influensa-liknande symptom, hängande ögonlock, illamående och luftvägsinfektioner. Mer ovanliga biverkningar inkluderar att det uppstår smärtor i ansiktet, muskelsvaghet, och det uppstår en stor rodnad vid själva området för injektionen.

    Det finns ännu inte ett tillräckligt stort underlag (detta är en relativt ny form av behandling) för att avgöra hälsorisker och biverkningar av Botox i ett längre perspektiv. En ledande amerikansk expert (Peter Misra) varnar dock för att det föreligger anledning att misstänka att det kan uppstå skador på hjärnan, nervsystemet och musklerna.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.