Massage och andra livsgnistor

Måndagar är ingångkörningsdagen för veckan. Jag körde igång med ett besök hos Kent Forsman på Fysiologiska Institutet, min fenomenale kiropraktor. Han är inget för det där med mysighet och inte jag heller. Det finns inget mysigt med att vara hos Kent. Men fy tusan så det kör igång kroppen. Han masserar som ingen annan. Han ser till att musklerna blir genomblödda. Det låter som grus när han börjar och det gör för dj-ligt ont. Efter en stund så har han löst upp knuten och det gör mindre ont. När jag reser mig upp från britsen så säger jag att nu klarar jag nog inte att gå tillbaka till bilen. Han svarade med att nu kommer jag att gå mycket bättre. Och han har rätt varenda gång.

Min son berättade efter att han varit hos Kent för att få behandling för ett ryggskott, att han efteråt gick Avenyen ner och gick och skrattade. Folk tyckte säkert han var knäpp, men han skrattade för han kände inget av ryggskottet alls efter Kents massage.

Kent har jobbat med att ge massage i massor av år och är nu över 70. Hans händer ger en kraftfull behandling som löser upp både bindväv och hårda muskler.

Under behandlingen diskuterade vi partiledardebatten som vi lyssnade till på TV i går kväll. Inget, eller nästan inget, talades om småföretagarnas villkor. Inget nämns om småföretagarna trygghetsvillkor. Det är en stor skam. Trygghet för småföretagare finns inte. Jag går alltid igång vid sådana diskussioner, så jag bestämde mig för att nu skall jag skriva om det. Vi får se vad det blir.

Det finns annat som gör att jag går igång också. Jag lyssnade på radio P4 på hemvägen i bilen. De intervjuade en kvinna från Göteborg som heter Anneli Wester. Hon skall med sin funktionsnedsatthet bestiga sitt nionde berg. Hon skall upp på över 8000 m i Pakistan och tälta. Hon sticker iväg nu i maj. Hon skall skriva en bok om det efteråt. Den väntar jag verkligen på att få läsa. Jag blir så glad när jag hör sådana entusiaster. Jag skruvade upp Tom Jones och Sexbomb på högsta nivå i bilen och kände ett riktigt lyckorus. Det finns så himla mycket kul att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.