Kulen morgon

Det blåser som attan ute. Man brukar säga att våren skall städas in men vad är detta? Vi sover med öppet fönster, alltså bara lite. Eftersom Sophie, akupunktören sagt att jag skall ha värme om nerverna i benen så har jag på mig varma långkalsonger och ett varmt duntäcke. Temperaturen är inställd på 0 grader i sovrummet. På så sätt kan jag stå ut där med långkalsingar under duntäcket utan att svettas ihjäl. Allt för att mina bennerver skall ha det bra. Göran grymtar bara lite.

Men vad hjälper det? I natt var jag uppe mest hela natten. Det var ett sju helvetes oväsen där ute. Jag försökte med öronproppar, men det hjälpte inte. När jag sover dåligt känner jag av mina hoppande nerver mycket mer. De ville inte ha det lugnt. Jag gick upp och cyklade på min träningscykel och jag trampade på min crosstrainer, som står mitt i vardagsrummet, i flera omgångar.

Crosstrainern,  mitt i vardagsrummet

Crosstrainerns, mitt i vardagsrummet

Inget hjälpte. Vänsterbenet körde ett eget race. Framåt morgonen, tjugo över 5, så gick jag till sängen för sista gången. Helt utmattad och somnade tvärt till klockan 11 på förmiddagen. Det är inte kul att sova så länge. Jag kommer liksom inte igång med något roligt eftersom humöret inte hänger med när jag sover länge.

Nu är eftermiddag och jag har fortsatt min planering för 2012. Jag har ringt och beställt en målarkurs på Gerlesborgsskolan till hösten. Jag tänker bättra på mina kunskaper lite igen Förra gången gick jag på en kurs i abstrakt måleri. Den sortens måleri var helt nytt för mig. Så himla roligt. Där finns inga gränser. Det behöver inte se ut som något.

En av mna abstrakta akvareller från Gerlesborg 2010

En av mina abstrakta akvareller från Gerlesborg 2010

Jag skall lära mig att i akvarellen händer allt i stunden och i akrylmåleriet bygger man upp målningen under ifrån. Det kan nog vara bra att ta det i från början och inte fuska sig fram så som jag gjort.

Akrylmålning av Alina Witwitzka

Akrylmålning av Alina Witwitzka

Men jag har också anmält mig till en kurs i Vedic Art hos Alina Wirwitzka. Kursen fokuserar på att visa vägen till kontakten med mitt kreativa flöde i stället för att fokusera på tekniska aspekter av måleriet. Visst låter det stort. Jag vet inte om jag fokuserat på något alls tidigare. Jag är nog mest fokuserad på att det jag målar skall blir något fint att se på. Jag undrar om jag någon gång kommer att hitta rätt. Men det är ju vägen dit som är det roligaste säger dom. För mig känns det som en födsel som aldrig kommer ut.

Kundaliniyoga med Gryningstimman och Anette Westberg

Kundaliniyoga med Gryningstimman och Anette Westberg

Och jag har anmält mig till yogakurs med Anette Westberg. Jag gillar hennes yoga, den är fantastiskt välgörande.

Nu skall jag ta en paus i mitt planerande och läsa Keplers bok Eldvittnet. Det är bara 100 sidor kvar så jag hinner torka bort dammet också innan mörkret faller. Vi skall ha kalas i morgon så det måste vara fint. Men det blir snart mörkt nu, redan klockan halv fyra går solen ner bakom trädtopparna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.