Görans bok om Alaska

Jättemånga har frågat mig om hur man får tag i Görans bok om Alaska. Vi har varit i Alaska 3 gånger, senast 2009. Det kommer ni snart att få ta del av i min videoblogg. Därför tänkte jag göra en liten presentation om boken och berätta var ni skaffar den.

Tryck på bilden och den förstoras!! Omslaget föreställer författaren på plats vid Bonanza Creek utanför Dawson, där den guldklimp som startade gulsruschen till Klondyke hittades på kvällen den 16 augusti 1896

Hilma Svedal föddes 1870 på Syd Hälsö utanför Strömstad. Liksom var fjärde svensk utvandrade hon till Amerika. Efter fyra år i New York drog hon vidare västerut och hamnade i Alaska under den stora guldruschen till Klondike, Nome och andra spännande platser. Hilma återvände till Sverige och byggde upp sitt eget Alaska på Nord Långö utanför Strömstad. Hilmas Alaska blev ett välbesökt utflyktsmål som finns kvar än i dag. Detta är historien om hennes fantastiska liv och livsverk, om hur det var i Alaska för 100 år sedan och hur guldgrävarepoken lever kvar där än idag.
Boken beställer du hos Books-on-Demand, tel 0498-21 33 60 eller på hemsidan www.books-on-demand.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.