Vindruvsplockning

Det blev ingen rast i lugna vrån med en bok på måndag eftermiddag.

Lunch på Dorsia

Lunch på Dorsia

Jag blev lockad av min kusin att följa med till Dorsia på lunch. Där var supervackert och vi åt en god fisk- och skaldjursröra.

Vi tittade oss omkring i lokalerna och plötsligt kom vi på att här skulle ju min mannekänguppvisning vara perfekt att visa under after noon tea en söndagseftermiddag. Vi presenterade idén för en av de anställda som hänvisade mig till chefen i receptionen. Tyvärr var hon inte inne men jag fick visitkortet och skall ringa en dag.
Jag åkte hem och tog det lugnt med den där boken i solen på altanen en stund. Jag hade  lite svårt att koncentrera mig. Det är mycket att tänka på nu efter utställningen. Hur skall jag gå vidare?

Egna vindruvor

Egna vindruvor

På tisdagen körde vi igång med fruktpressen. Alla vindruvorna måste tas om hand.Det är första året som vi fått så här mycket. Vi behövde inte ens plocka druvorna från klasarna. Vi körde ner hela klasarna i fruktpressen. Det gick ju jättesmidigt. Nu står sex liter druvsaft i kylen. Inget socker är tillsatt, bara druvsaften. Så fantastiskt härligt.

Kvällen avslutades med ett yogapass. Det var ett jobbigt pass. Det känns att jag inte tränat under hela sommaren. Jag hade gått mycket med kryckan under måndagen och hade ont överallt.

Docka på Dorsia gjord av slipsar

Docka på Dorsia gjord av slipsar

En lång uppförstrappa på Dorsia hade satt spår i höger höft. Eftersom jag inte klarar att lyfta vänster ben går jag upp med höger ben först och lyfter sedan med mig vänsterbenet. Det gör att högersidan ofta blir överansträngd. Den första övningen på yogan var att lägga en liten kudde under ryggslutet och djupandas i bröstkorgen, inte magen. Det kändes jätteskönt för min onda rygg. Övning nummer två var att ligga på rygg och lyfta ett ben i taget rakt upp mot taket. Alltid med hjälp av kraftig andning. Det var alldeles för svårt för mig. Mitt vänstra ben vill inte sånt. Jag gjorde så gott jag kunde. Och övning nummer tre var inte lättare. Då skulle vi fortfarande ligga på rygg, men nu skulle vi cykla. Upp med vänsterbenet vid inandning och upp med höger ben vid utandning. Med en kudde under svanken och benen högt uppdragna mot bröstet så gick det lite lättare. Sedan fortsatte övningarna upp genom kroppen med ryggflex, suficirklar och axlar och armar. Jag känner att jag har lite träningsvärk idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.