Vårsolen är här

Nu kommer blommorna i verandan

Nu kommer blommorna i verandan

Ny dag, nya möjligheter. Solen skiner från en klarblå himmel. Jag lyssnar på Göteborgsradion med Stefan Livh. Han är världens bästa radiopratare. Jag sitter i verandan i mallorcavärme, 23,7 grader, och syr på de sista kapporna och lyssnar på Stefan Livh. Utanför verandans stora fönster är bara 6 grader. Men jag känner att våren är på väg. Glädjen sprider sig i kroppen och jag får jättearbetslust. Jag köpte foder till, som jag trodde den sista kappan, men det blev foder till ännu en kappa. Så nu gäller det att hänga i in i det sista. Två veckor kvar. Jag måste hålla ut tills jag är i mål. Ja, det är egentligen inte alls tråkigt. Man skall ju sluta när det är som roligast sägs det.

Apelsinerna har klarat vintern bra i verandan

Apelsinerna har klarat vintern bra i verandan

Jag var på yoga i går kväll. Jag var jättestel. Det gjorde ont överallt. Jag måste träna mera. Jag måste gå mera ute med pumpstavarna eller med rollatorn. Kapparbetet sätter spår. Den som tror att det är ett bekvämt arbete att sitta och sy, tror fel. Jag orkar inte så mycket mer. När dagen är slut är också jag slut.
Yogaövning nummer två var att ligga på rygg och cykla med båda benen högt upp mot taket. Jag klarade det inte. Den tredje övningen var, att liggande på rygg lyfta båda benen upp mot taket och sedan sänka dem ner mot golvet utan att sätta i och lyfta och sänka under några minuter. Allt med hjälp av och i takt med kraftig andning. I den femte övningen gick det också åt pepparn. Vi skulle stå på tårna på golvet, böjda med armarna i golvet framför oss och rumpan högt upp mot taket. Det kallas trekanten. Mina armar räckte inte till mer än några sekunder, sen var jag tvungen att gå ner med knäna i golvet. PUH, så svag jag är. Magmusklerna måste tränas upp och så balansen . Det är nog det mest akuta. Men att lyfta benen är också superviktigt. Jag märker tydligt att jag gått alltför lite den sista tiden. Nu när solen återkommer måste jag ge utepromenaderna mera tid. Å, alla dessa måsten. Livet är en kamp, eller hur? Att ha det trivsamt är inte gratis. Man får jobba med det. Hela tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.