Utsortering av gamla grejer

Mitt arbete med att sortera ut gamla grejer fortsätter. Nu har jag tagit mig an ett skåp som var fyllt med filmer och kablar. Det var ingen enkel grej. Själv är jag inte ett dugg intresserad av att titta på film. Men jag har en man som är det. Och då blir det svårt. Jag brukar lassa fram allt så det står riktigt mycket i vägen. Då finns ingen annan utväg än att ta ställning. Jag brukar säga att det viktigaste är att se vad som finns och bestämma sig för att det verkligen skall finnas kvar ett tag till – eller kastas.

Bord fullt med filmer

Bord fullt med filmer

Men vad gör ni andra med alla era VHS-kasetter? Vi har lyckligtvis kvar VHS-spelaren, så visst kan vi fortfarande kunna se Bombibitt, Pojkarna från Brasilien och Sagan om ringen. Och så har vi lite nyare filmer på DVD, som Snabba Cach, John Wayne, Män som hatar kvinnor och Svinalängorna. Men jag förstår inte varför man skall spara på filmer som man sett en gång förut. Jag sparar inte på böcker heller som jag läst. Det finns så mycket nytt och det måste väl vara roligare att ta del av dagens skrifter. Ok jag läser Strindberg och några andra gamlingar ibland, men det är mest för allmänkunskapens skull. Jag inbillar mig att om jag tar del av hur man hade det förr och vilka åsikterna var så ger det lite mer förståelse för nutiden. Om just Strindberg är bäst på att ge mig den förståelsen är jag inte säker på men han är en kul typ. Utsorteringen av filmerna får ske imorgon kväll då en av sönerna kommer för att kolla om det är något att ha. Och så får väl min käre man gallra ut också. Vem vet, skåpet blir kanske lika fullt som det varit förut.

Kablar i all oändlighet

Kablar i all oändlighet

Och så var det alla sladdar. Kablar med olika uttag. Som heter en massa som VGA, USB, HDMI-DVI, FireWire. Det är bedrövligt att man inte hittat någon slags standard för hur uttagen skall se ut för datorer och kameror. Nu har jag i alla fall sorterat ut de som jag tror är gamla och aldrig mera skall behövas. Men kanske kommer det en dag då jag svär över att något fattas.

Skåp fullt med skruvar, muttrar och spik

Skåp fullt med skruvar, muttrar och spik

Jag sorterade i garaget i förra veckan. Där är så fint nu. Vi hittar det vi skall ha. Och en av döttrarna får plats med cyklarna under det halvår de är ute och seglar. Jag lade ut på blocket två maskiner. En som man kan såga stenar med och en som man kan slipa stenarna med. Jag köpte dem i ett anfall av entusiasm av en gammal man i Landvetter, när jag skulle ta mig an det där med stenar. Det blev tyvärr för svårt så jag kom aldrig i gång. En man som var vaktmästare på en skola kom och köpte alltihop för en tia. Jag fick en tia i dricks också. Han såg så nöjd ut när han åkte iväg. ”Nu skulle nog eleverna på skolan bli glada”, sa han. Sedan fortsatte jag med att slänga gamla färgburkar och jag minns inte nu vad det var mera som hamnade på tippen.

En hel del fina stenar slipades och dem har jag kvar

En hel del fina stenar slipades och dem har jag kvar

Ett stort lass var det i alla fall som åkte iväg. Jag ställde fram alla lådorna med muttrar och spik och bad min man att titta igenom. Inget blev slängt. Det var jätteviktiga saker som säkert kommer till användning. Vi har spik och muttrar och skruvar som räcker till att bygga massor av hus. Men inget skall slängas. Helst hade jag velat lägga in hela skåpet med alla lådorna fulla på Blocket. Det finns ytterligare ett skåp med samma innehåll i skåpet bredvid och det räcker våra liv ut. Men se det gick inte alls. Det skall sparas.

Ett svar på ”Utsortering av gamla grejer

  1. Jag spelar över mina VHS band till DVD, och sparar. Och jovisst kan man se om en film har idag faktiskt tittat den gamla filmen ”Mannen på taket” var fiktigt kul!

    Är det filmer som är dåliga kan man väl slänga, eller kolla om någon i bekantskapskretsen vill ha dom, men är de bra så kan man gott spara dom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.