Tisdag augusti

Jag steg upp kl 8 som vanligt. Efter en besvärlig och rörig nattsömn när en stund var för kallt och nästa var för varm.Bort med täcket, på med lakan och överkast, öppnade altandörren, vänsterbenet börjar rycka, Birgits sträckövning funkar. Sömn är viktigt för hela systemet säger Ida, kostchefen.
Ja, kära Ida. Hon kom fram till mig vid frukostbordet och sa att jag inte kan ta sallad från lunchbuffén som jag sagt till serveringspersonalen igår.Jag har beställt vegetarisk lågkalorimat men med kyckling och fisk. Då skall jag äta den mat som serveras och inte ta själv, både till lunch och till middag. Och så tittade hon på min frukost som jag tagit till mig. Allt var fel utom apelsinen och grapen. Inte fil med mysli, inte kavring och osten var för fet, inte ägg och absolut inte kaviar.
Havregrynsgröt skall det vara, med lättmjölk och osötade bär eller rivet oskalat äpple, osötat fullkornsbröd med högst ett pålägg.I morgon skall hon godkänna frukosten jag tar till mig. Skall bli spännande att se hur det går.
Till lunch och middag skall jag dricka ett glas vatten först och sedan äta rikligt med sallad före huvudrätten. Till huvudrätt fick jag råris, några kycklingbitar, mycket svarta bönor och broccoli och till middag vegetariska köttbullar med rårörda osockrade lingon, sås och potatis och ärtskidor.
Jag trodde att om man åt mindre så skulle vikten minska, men Ida säger att om man äter mindre, men fel, så minskar inte vikten.Jag tror henne, hon är så bombsäker.
Efter frukost var det morgongympa som vanligt. Men usch så ont jag har i vänster nacke. Det går inte över och känns inte ett dugg mindre. Jag är rädd att det kommer att begränsa träningen framöver.
Kl 10 tränade vi handträning med lera. Man skall putta leran framåt. Det är inte så lätt som man tror. Jag skall köpa med mig lera hem och fortsätta träningen. Alla som haft skov i händer och armarvet att träningen är jätteviktig.
Sedan var det vattengympa, lunch och örtbad.Örtbadet var inte min grej. Det låter mysigt, men vattnet var alldeles för varmt för en kropp som blir som deg när den blir uppvärmd, och badkaret var för stort för mig. Jag åkte ner under allt skummet gång på gång. Det blev inte alls så avslappnat som jag tänkt mig. Jag hoppar över det fortsättningsvis. Värmen gjorde mig supertrött så det blev en timmes sovtid före avspänning med Inger. Hon talade som Unestål i en knapp halvtimma. Det var ganska ok men min mjukyoga är mycket mysigare.

2 svar på ”Tisdag augusti

 1. Jag skulle vilja se dig i örta badet när du försvann under grönsakerna! Kul att höra att havregrynsgröt är ok för det är väl dags för det nu när hösten är på gång. Det har varit riktigt skitväder här uppe tidigare men idag kom sommaren tillbaks!
  Det där med leran skulle vara kul att se hur ni gör; påminner det om gyttjebrottning? Har du åkt på en nacksving eftersom du har ont i nacken? Eller vad beror det på?
  Så bra att du har hittat stretchingövningar som hjälper, då får väl lägga ut en pose i bloggen så vi får se. Nu har jag läst en bok om motiverande samtal är det något som du märker av på din friskvårdsträning? Nästa bok som jag ska läsa heter hälsans mysterium och det handlar om hur man ska hålla sig frisk istället för att behandla en sjukdom! Det ska bli spännande läsning. Nästa fredag 2 sept och lördag den 3 sept ska jag på kurs på Kungsholmen. Du kanske ska med? Den heter Hälsopedagogik 1 (UE2012) vid Stockholms universitet. Det finns säkert plats för jag anmälde mig i efterhand.http://sisu.it.su.se/search/info/UE2012 Det är en distanskurs på 15Hp med 3 sammankomster! Gå isåfall in på studera.nu och anmäld dig. Jag står för husrum och skjuts.

  • Jo, jo, örtbadet har jag strukit nu. Med 38 grader i vattnet och skum upp över öronen så inser jag min kropps begränsningar.
   —–
   Ja, havregrynsgröt med bär eller apelsin, inte banan för det är för fett. Och inte ägg för det blir för mycket kalorier säger Ida.
   ———–
   Leran är en liten klump som vi knådar ut på bordet. Det ger det motstånd i fingrarna som behövs för träningen. Stick ner fingrarna i degen och för fingrarna framåt. Hela armen och handen skall ligga på bordet.
   ——–
   Nackontet beroe troligen på att jag går fel och belastar snett. Möjligen kan det vara ett skov. Det kom jag på igår vid dr. Ågrens informationstal. Men jag försöker att träna bort det. Vi får se hur det går. Jag skall fråga sjukgymnasten Birgit i morgon.
   ————–
   Boken om motiverade samtal är säkert jätteintressant men en rehab på tre veckor på Sommarsol är bättre för de som har sådana möjligheter. Man befinner sig hela tiden i en motiverande miljö. Alla är glada, hjälpsamma, entusiasmerande och intresserade av vårt bästa. Den stämningen smittar och ger styrka och inspiration till att hitta fram till bättre hälsa. Ja, behandla en sjukdom är något helt annat. Det gör vi inte alls här.
   Jag muckar först den 7 september, men tusen tack för din entusiasm till nya världar. Du är guld värd, kära lillasyster
   ———-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.