Sudoku – pensionärssysselsättning

Efter tre dagars influensa, eller vad det nu var, och efter att ha tillbringat nästan alla dagar i sängen och superkurerat, så har jag äntligen vaknat upp till en ny dag då jag känner att det går lättare. Jag håller på att träna på att bli pensionär också. Det är inte särskilt kul alls, men det är så många som säger att det är skönt så jag skall kolla upp ordentligt och sedan komma med mitt eget uttalande. Det får nog inte dröja för länge för då kanske jag hinner att somna in för gott. Jag sa vid frukosten när jag tog Göteborgs-posten: å så kul med medelsudoku idag. Jag har tränat ihärdigt i ett par veckor för att komma underfund med hur man löser det där som man skryter med att kunna lösa på så himla kort tid. Nu kan jag det lättaste jättesnabbt, så det är mest uppiggande morgonpyssel. Det medelsvåra tar lite längre tid, men jag klarar även det nu på ganska kort tid. Jag löste mitt första supersvåra i lördags, men har det ultrasvåra från fredagen liggande kvar. Jag skall fråga min vän hur jag skall tänka innan jag går vidare med det. Det där tar några timmar av pensionärstiden. Då förstår jag varför alla pensionärer säger att de har så himla mycket att göra. Det beror som alltid på vad man prioriterar. Sudoku eller …………………

Under helgen hade jag utställning av mina fågelmålningar i Amhults nya kyrka. Vi var 15 stycken personer som ställde ut våra alster i Lions regi. Det är roligt att ställa ut i grupp.

Egen målning med titeln: Här får alla plats i mina fågla

Egen målning med titeln: Här får alla plats

Man kan gå omkring och berömma varandra, få trevliga samtal, få inspiration av varandra och knyta kontakter. Jag hade min monter tillsammans med en tjej från Brasilien. Hon hade precis haft en utställning på Arken och tyckte att mina stora fågelmålningar skulle passa bra där.
Man kan fråga sig varför Amhult fått en helt ny kyrka. Amhult är en alldeles ny stadsdel med mycket nyinflyttade människor, men är det verkligen så många religiösa, så att de inte får plats i Torslandas vackra, en av Sveriges äldsta, kyrkor. Nåja, en ny bussterminal ett nytt kulturhus, ett stort ganska nytt ICA-Maxi och några affärer. Men än finns det gott om plats för att bygga hyreshus. Där borde alla få plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.