Salladsätande

Nu börjar det att dra ihop sig inför avresan. Jag fixade nya baddräkter igår. De gamla har tappat elasticiteten i varma klorbassänger. Och så köpte jag boken som vi skall läsa i bokcirkeln, Elena Ferrante. Jag hade tänkt att låna boken men Akademibokhandeln ligger precis bredvid baddräktsaffären och där finns också en handikapparkering. Jag handlade på hemvägen efter jobbet på åkeriet och hade bara med mig en krycka som stöd. Då gäller det att komma nära, annars går det över styr med gåendet.
På eftermiddagen börjar jag med packningen. Ja jag vet att det är lite väl tidigt, men jag har blivit tjockare än jag varit någonsin tidigare. Därför måste jag prova igenom alla kläder jag skall ha med mig. Jag har tröttnat på att knö ner alla bilringarna i för trånga byxor. Det blev nästan bara vita byxor kvar som passade. Men på Teneriffa är ju det ok. Kanske lite enformigt men ok. Och alla tajta tröjor får stanna hemma. Det är ju onödigt att direkt skylta med en mage som ser ut som om jag vore i sjunde månaden.
Jag vet att det kan låta lite veligt, men jag gillar det verkligen inte. Jag är bara 152 cm lång, eller kort, och då blir det så runt. Hela paketet blir runt. Jag har försökt att få ner magen men det funkar inte. Jag vet inte hur jag skall bära mig åt för att bli mindre. Jag kan inte röra mig så som andra friska människor kan. Så den vägen är körd. Och jag tror förresten inte att det går att träna bort fetma. Det är nog bara att äta mindre och helst också rätt. Men hur mycket är mindre? Och vad är det som är rätt? Någon säger att GI-metoden är bäst. Någon annan säger att man skall äta mat med främst protein för då blir man inte så snabbt hungrig. Jag kollar på nätet. Som sjuttioåring behöver jag ca 60 gram protein per dag, ca 300 gram kolhydrater per dag och ca 70 gram fett om dagen. PUH, det gäller att räkna då. Jag gick in på matvanekollen och slog in det jag ätit på en dag. Det blev inte så jättefel, som jag hade trott. Och det var ju upplyftande. Men varför går jag då upp i vikt? Kanske har jag inte tagit med allt jag ätit. Kanske har jag missat en liten chokladbit?
Nu har jag kopierat några recept på olika sallader att ha med till Teneriffa. Risken är annars att min vikt stiger ännu mer. Det sociala umgänget kostar på. Och jag vill ju inte vara utan kompisarnas sällskap. Det blir många restaurangbesök. Ett per dag. Och mycket god mat och kanske också ett och annat vinglas. Ja ja det får väl vara ok då. Jag får ta mig an det där med vikten när jag kommer hem igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.