Revisorstakterna sitter i ännu

Jag får ibland frågan om jag lagt av helt med mitt gamla arbete. Det har jag inte. Jag kan ju inte granska längre eftersom jag inte längre är revisor, men jag kan bokföra och göra bokslut och deklarationer och allt annat pyssel som har med Skatteverket och andra myndigheter att göra. Men visst blir man en aning ringrostig med tiden. Den här sortens revisorer kallade vi alltid källarrevisorer. Nu är jag en bland dem. I alla fall vad gäller alla nya skatteregler.

Det här var snart 10 år sedan nu

Det här var snart 10 år sedan nu

Jag följer med genom att prenumerera på Björn Lundéns skatteinfo och gå på deras årliga skatteinformation varje vår. Men det räcker inte om man skall vara proffsig. Det fordras kollegor runt, det kräver att man lever mitt i och tar del av det till vardags.

Nu har jag köpt en ny dator. Den gamla hade blivit så himla seg. Jag hade lagt in en hel drös med filmer, både långa och korta. Och så gick det inte att filmredigera på den längre. Jag stod bara inte ut med att den var så långsam. Att redigera film är inget hastgöra och tar jättelång tid, oftast flera veckor. Man filar och filar småsaker som blir irritationer om de inte fixas till. Så nu har jag två stora burkar stående på skrivbordet.

Utställning 2008 på Trollhättans Konsthall

Utställning 2008 på Trollhättans Konsthall

Den ena fylld med mitt förra liv – ekonomi, och den andra fylld med mitt nya liv – konst och kultur. Visst låter det häftigt.

Men det där med att installera en ny dator är inget kul. Man skall krypa bakom skrivbordet femtielva gånger innan allt är på plats. Och man är ju ingen Charlie Chaplin heller. Jag känner mig som en elefant när jag tar mig fram mellan sladdarna. Tänk att ingen lyckats komma på hur man skall göra för att få bort alla sladdar. Ja jag vet att det finns bluetooth, men det funkar lite dåligt ibland. Så jag har en hel del kvar innan allt är på plats, så jag får väl stå ut med att flytta alla sladdarna mellan två burkar en stund till.
Tänk så snabbt en dag går. Jag bestämde mig för att ta tag i administrationen tidigt i morse. Jag tänkte att det där kan ju inte ta så lång tid, men nu sitter jag här fortfarande och klockan är redan tjugo över 4 på eftermiddagen. Solen skiner så det får bli en halvtimmaspromenad nu. Sedan skall jag köra igång med hemläxan jag fått av Natalia. Jag skall tänka ut motiv för tre stycken stora målningar och ha förberett skisser för dem innan onsdag. Det är superkul.

1 svar på ”Revisorstakterna sitter i ännu

  1. Hej BM!
    Jag behöver också en ny dator! Du inspirerar med ditt köp, trots att det är jobbigt att få igång allt. Jag har filmat 40 sekvenser när pappa och jag hade städdag här. Skulle vara roligt att få ihop en liten film.
    Lycka till ! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.