På väg till Gerlesborgsskolan

Nu börjar det dra ihop sig. Ingen rast och ingen ro. Efter tre veckors träning på Sommarsol och hemkomst igår var det inte lätt att starta om igen. I morgon efter frukost åker jag till Gerlesborg. Jag skall gå på målarkurs i fem dagar på Gerlesborgsskolan Bohuslän strax utanför Hamburgsund. Kursen heter ”Fånga ljuset” och Lars Holm är vår lärare. Jag beställde den direkt efter förra gången jag var på Gerlesborgsskolan. Vissa kurser är svårt att få plats på och därför var jag ute i god tid. Jag visste inte då att jag skulle till Vejbystrand på träning i tre veckor strax före. Det känns lite körigt att packa om så här snabbt, men nu är jag klar.

Min första abstrakta målning

Min första abstrakta målning

Alla målargrejer är nerpackade i en resväska och alla kläder, toalettsaker och lakan och handdukar ligger i en annan. Incheckningen är klockan 12.00. Jag skall vara där i god tid så jag får en bra plats vid fönstret. Det är skönt att ha varit där tidigare. Då vet man hur psalmerna går. Första gången jag var där på kurs fick jag lära mig vad abstrakt stod för. Det var en kraftfull läxa som vände upp och ner på hela mig. Att abstrakt kunde vara så bra och så kul. Det hade jag ingen aning om. Jag blev stormförtjust och fortsatte så i flera år. Men efter hand gled jag över till lite mindre abstrakt. Jag ville ha det lite mera föreställande. Men bara lite. Det har blivit en resa som inte stannat än. Det känns jättespännande att få se var jag strandar efter den här kursen. Det där med att fånga ljuset har jag alltid tyckt varit så svårt. Jag kommer att visa mina alster efter hand, som vanligt.

2 svar på ”På väg till Gerlesborgsskolan

 1. Hej!
  Jag förstår att du har trevlig eftersom du är så upptagen att du inte har tid att svara i mobilen.
  Johnny säger att nu är det tredje dagen som jag försöker gratta dig på.
  Ql att du har det så bra!
  Kram

  • Ja det var inte bra att inte svara när lillasyster ringer och skall gratta. Jag var så himla trött och ville ha gott om tid när jag skulle ringa upp. Men det blev aldrig så gott om tid. Jag sov varje ledig stund för att orka med. Nästa vecka börjar vardagen. Skönt! Då har jag gott om tid igen. Tack för att du tänkte på mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.