På plats på Sommarsol – onsdag

Nu är jag installerad på Sommarsol. Jag kom fram efter drygt två timmars körning längs E6 söderut från Torslanda och vek av vid Ängelholm. Jag körde samma väg 2002 när jag var här förra gången. Jag kom fram lagom till middagsbuffén som bestod av olika laxrätter, fräftor, räkor, sill och fiskrätter. Fantastiskt gott.  Jag toppade med en Mariestads stöl. Vi var 7 st i gruppen + en ledsagare. Alla var jättetrevligt pratsamma. De kom från Mölndal, Stockholm, Skåne och Halland. Alla hade MS i gruppen och alla utom jag hade rullstol av olika slag. De verkade levnadsglada. Precis vad jag hoppats på. Jag beställde mat utan kött så i morgon när de andra får kålpudding så får jag något annat. Skall bli spännande att se vad det blir.
Jag träffade en sjuksköterska som skrev ner uppgifter om ev. medicin, om jag sov gott, om kisseriet och magen, målet med vistelsen och diverse andra praktiska frågor.
Nu visas en Beckfilm i filmrummet och så skulle det spelas musik. Men jag tror jag känner mig nöjd med dagens sysselsättning så det blir nog lite läskväll för min del innan jag somnar.
Torsdag förmiddag:
Jag vaknade 6.30 och låg och tänkte på gårdagens middagssamtal. Vi hade jättetrevligt. Alla berättade om sig själva och vi kom också in på lite diskussioner om våra erfarenheter från olika rehabvistelser. Den enda killen i gänget  sa att han var på rehab för första gången för han hade inte sett sig själv som sjuk. Vi andra hade större erfarenheter och det visade sig att möjligheterna att komma på rehabilitering var mycket olika i de olika landstingen. En kvinna tyckte det var dags att skrota landstingen, en annan  berättade att hon fått veta att i Norge hade alla samma möjligheter över hela landet. Jag berättade att jag läst en artikel i GöteborgsPosten som handlade om att insändaren tyckte att landstingen skulle skrotas. En massa politiker som skall styra sjukvården. Det är ju helt käpprätt åt h-e, eller hur? Tyck gärna till om det och berätta om dina åsikter.
Nu skall jag på läkarsamtal, vi hörs.

2 svar på ”På plats på Sommarsol – onsdag

  1. Det måste vara fantastiskt att vara med på samma ”rehab” som dig! Engagerad till tusen! Det låter som ni har det bra! Ska bli roligt att höra vidare!//Kram Nilla

    • Tusen tack för hälsningen. Ja vi har det jättebra och jättetrevligt på Sommarsol. Jag hade önskat att alla de vi känner också fanns med där. Berätta gärna om bloggen och säg att här finns möjlighet till att ta del av, diskutera, tycka till och framföra åsikter och det jag skriver och kanske om något nytt som skulle kunna tas upp i min MS-grupp. Må så gott kära syster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.