Nu drar vi mot ljuset

Packningen står färdig i hallen. I morgon bär det iväg mot Strömstad för övernattning hos mamma för vidare färd klockan fem fredag morgon till solkusten i södra Spanien. För 884:- t.o.r för två personer far vi från Rygge i Norge, 7 mil norr om Strömstad. För att inte någon oombedd skall komma och hälsa på så har vi varskott grannarna på andra sidan häcken, satt på larmet och skaffat en inneboende som vaktar. Min syster fick inbrott när de var bortresta och det var inte så kul. Så nu är vi väl förberedda för att ge oss iväg.

Vita fåglar i djungeln - egen akrylmålning

Vita fåglar i djungeln – egen akrylmålning

Vi bor i svägerskans hus för en tusenlapp. Det är helt fantastiskt att ha sådana möjligheter. Att få komma ner och uppleva ljuset och solen ger ny livsglädje. Rullatorn följer med liksom elmoppen och kryckan. Sedan är det bara att köra. Jag har lovat en kompis att ta reda på om Ryan Air kan ta med människor som inte kan gå uppför trappan. Jag hoppas jag kommer ihåg det. Jag har ju en elmoppe som bara väger ca 30 kg och den sätter vi bara på bandet för specialbagage tillsammans med rullatorn. Och så 10 kg packning. Så det gäller att tänka till. Bara det viktigaste får följa med.

I morgon bitti skall vi ta vägen om Mässan. Där ställer konstskolorna ut. Jag vill ju veta om det kanske finns någon plats för mig. Det är inte så lätt att ta sig fram i en värld som är till främst för yngre. Vad skall hon med den utbildningen till? De glömmer att jag kanske har 20 år kvar i livet. Min mamma är 97 och jag är 67. Vem vet? Jag kanske har 30 år kvar. Då gäller det att ha en trivsam tillvaro. För mig räcker det inte att ligga på soffan.

Raven - egen akrylmålning

Raven – egen akrylmålning

Jag har precis skickat iväg förslag till affisch och konstnärspresentation. Den 1 december som ju också är 1:a advent, skall jag ha vernissage igen. Det skall bli jättekul att få visa upp mina fågelmålningar. Jag hoppas det kommer riktigt många så glöggen tar slut. Annars får vi väl dricka glögg till trettonhelgen.

Ni är alla välkomna till utställningen på VSA, Karl Johansgatan i Göteborg den 1 december. Vi bjuder på glögg och fika !!

1 svar på ”Nu drar vi mot ljuset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.