Måleri, måleri, måleri

Solen skiner och den vita snön gör att allt blir ljust. Det är lördag. Jag har nyss gjort klart årsredovisningen och deklarationen för mitt företag. Men det gick åt pepparn med det digitala insändandet till Skatteverket. Jag fick ett meddelande att jag skall kontakta programvaruleverantören. Så det får väl bli på måndag då.
Påsen på magen var fylld så det blev ett toabesök med tömning. Rutinerna med stomipåsen har satt sig nu. Det funkar. Varje morgon efter gympan är det påsbyte. Nattens uppsamlingspåse töms och regörs. Inget får lukta. Slangen och påsen fylls med flytande tvål och vatten som töms i toan och hängs på tork vid badkarskanten.

Oljemålning 100x70 cm , parafras inspirerad av Sigrid Hjertén

Oljemålning 100×70 cm , parafras där jag inspirerats av Sigrid Hjertén

Jag tar mig an hemläxan som jag fick av Jörgen, en av tecknings och målerilärarna. Jag skall teckna många ihopknycklade kuddar innan nästa onsdagskväll. Skuggorna är viktiga. Det är bra träning. Jag är inte särskilt proffsig på teckning och har märkt att det begränsar mitt måleri. Med bättre teckningskunskaper tror jag det blir bättre styrning på det jag vill måla. Det inte bara blir nåt, utan det blir det jag tänkt att det skall bli. Nu skall jag ta steget över till att stå själv. Inga fler parafraser. Det skall bli på mitt sätt. Det skall bli superspännande att få se vad som är ”på mitt sätt”. Jag har ingen aning.
Jag har anmält mig till fyra tecknings- och målarkurser som kommer att pågå under måndagar, tisdagar och onsdagar fram till midsommar. Det blir en jobbig men superrolig vår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.