Landat hemma

Första veckan här hemma har varit hektisk. Så många trådar att dra i. Jag har känt mig som frustrerad och nyutsläppt. Genom föreningen Gröna Draken fick jag en lång lista över instruktörer i medicinsk Qi Gong. Efter många och trevliga telefonsamtal med människor som lever i den där världen fick jag mycket information om vad som är bra. Jag fick veta att det finns något som heter Hälsodisken här i Torslanda. Vid närmare efterforskning har de gratis yoga varje tisdag och med ett recept som heter FAR (fysisk-aktiv-rehab) så kan jag få vattengympa och gymträning med sjukgymnast på Lundbybadet. Det skall jag fixa.
Jag bestämde mig för Qi Gong hos Studieförbundet och Gudrun Gylling i Redbergsskolan. Nästa grej var att hitta en akupunktör som tror sig kunna få bukt med min spasticitet. Dr Göran Olaisson, som är specialiserad på akupunktur, hade dålig erfarenhet från akupunktur på MS-människor, så han sa nej. Men jag hittade Sophie Zhang Rothmyr i Frölunda. Hon trodde att hon kunde hjälpa mig. Och så beställde jag tid hos Tranbergs, som har något som kallas kranio sakrala behandlingar. De trodde att det skulle kunna hjälpa. Ja, jag känner att jag famlar mig fram i en värld som är helt främmande för mig.
Men visst tränar jag också. En långpromenad med rullatorn tog jag för att kolla hur det känns nu efter all träning på Sommarsol. Och, jo, jag kom ju på den där lite nya gå-tekniken, som jag jobbar med nu och det känns bra. Jag har vattengympat som vanligt på torsdagsmorgnar kl 8 och fortsatt med bollen och leran. Men jag måste fixa ett ordentligt schema. Dagarna går fort och jag glömmer lätt bort träningen om jag inte får in det i de dagliga rutinerna. Är det likadant för er alla? Det finns så mycket annat roligt att sysselsätta sig med.
Jag har redigerat ner en film från 1 timme till 4 minuter. Den kommer ut på bloggen på måndag, då får ni titta. Trevlig helg

Kronärtskockorna har börjat blomma nu. De sista små kronärtskocksbladen åt vi upp med smält smör tillsammans med Nilla o Stickan

 

Rosorna blommar fortfarande i trädgården. Det här är mammas älsklingsfärg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.