Konstföreningen VSA

Jag har just återkommit från min halvtimmespromenad. Jag känner mig alltid så lycklig när jag går. Alla mina sinnen är fokuserade på hur det känns i kroppen, hur det känns i benen och hur andningen hjälper. Ibland åker mina tankar iväg. Då måste jag samla ihop mig igen, få igång andningen i takt med att benen lyfts och se till att kroppen gungar med. Jag rör mig lite som en mannekäng med svängande höfter. Jag drar kraften ur magmusklerna och har alltid spända muskler i ljumskarna.

norrsken i Torslanda

norrsken i Torslanda

Jo tankarna far iväg ibland när jag är ute och promenerar. Ikväll kunde jag inte låta bli att tänka på årsmötet i den lilla konstföreningen VSA. Alla är så otroligt engagerade. Dagordningen gicks igenom. Hade någon något ytterligare som skulle diskuteras? En ny medlem ville diskutera hur ateljén används så den lades till som en särskild punkt. Årsredovisningen och budgeten gicks igenom. Föreningens ekonomi är inte särskilt bra. Det gäller att hålla i kronorna. Bidragen för kultur är inte jättestora även om VSA ändå är väl omhändertagna jämfört med många andra.
Den nya medlemmen tyckte sig inte blivit välkomnad så som hon väntat sig. Hon tyckte en himla massa och det mesta, eller snarare allt, var inte till VSA´s fördel. Vi blev nog alla lite illa berörda av hennes agerande och försökte försvara oss med positiva förklaringar. Det gick åt pepparn. Hon var jättearg när hon gick ut mitt under diskussionen. Trist kändes det.

VSA´s teatergäng 2009

Hela teatergänget Scenkommet efter Gnosjö-föreställningen 2009

Jag tänkte tillbaks på vad som egentligen hände under mötet på min halvtimmespromenad. Jag borde ha sagt att här kommer vi inte och begär. Hit kommer man för att ge mer än man får. Man delar med sig av sin glädje och får dubbelt tillbaka.

Att komma till VSA och tro att man kan kräva  är inte rätt inställning. Av vem skall man kräva. Det finns ju ingen ansvarig. Alla hjälper till med det de klarar av. Och det är stora skillnader i vad man klarar av. Vår ordförande har till och med svårt för att andas och han är en riktig faiter.

Hans Carbe, ordförande i konstföreningen VSA

Hans Carbe, ordförande i konstföreningen VSA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.