Göteborg-Stockholm t.o.r med flyg

Lite fundersam var jag. Hur skulle det funka? Man vet aldrig för det är olika varje gång. Jag gav mig iväg till Landvetter i god tid. Ingen handikapp-plats för parkering av bilen sågs till utanför inrikeshallen. Jag tog en vanlig gästparkering och lade handikappskylten tydligt i framrutan och löste inte ut någon p-biljett. Om det var ok skulle jag få veta först när jag kom hem. Nu måste jag få ut elmoppen ur bilen. Den är 35 kg tung och det orkar jag inte lyfta. Jag väntade en stund och fick se en ung kille, som stod lite längre bort och rökte. Jag frågade, kan du hjälpa mig att …. Han pratade inte svenska så bra sa han så jag fick ta till engelskan. Jo visst det gick bra. Han var jättevänlig och frågade om det var något mer jag behövde hjälp med. Han såg på resväskan. Skulle jag få plats med på den lilla elmoppen. Men jag hade gjort det förut och visste att väskan skulle få plats. Med resväskan och kryckan mellan benen och handväskan i korgen där framme for jag glatt iväg in i inrikeshallen. Där bygger de om så jag hänvisades till utrikeshallen. Jag skulle checka in på nr 17 stod det på tavlan. Resväskan rullade in på bandet efter incheckning med en lapp påsatt och en remsa hade också satts runt elmoppens styrstag.

Min lilla elmoppe

Min lilla elmoppe

Nu skulle också elmoppen lämnas så jag styrde mot udda bagage-inlämningen. Jag hade beställt assistans när jag beställde biljetten på internet, men jag gillar inte att bli framforslad i rullstol. Jag har liksom aldrig förlikat mig med det. Det kommer en dag, men inte nu. Så jag tog kryckan till hjälp och knallade iväg tillbaks alla de snirkliga korridorerna till inrikeshallen. Jag hade gott om tid så jag hann att ta en supergod surdegsmacka med ost och ett glas juice. Det hade varit gott med kaffe men kaffe är så vattendrivande och med mina inkontinensbesvär och balansproblem och gångsvårigheter så är det jobbigt att bli kissenödig i ett kör. Jag springer inte så lätt på toa som många andra gör. ja jag vet, jag måste fixa det där problemet, men det får bli en annan dag. Att köra igång en inkontinenscirkus på Sahlgrenska gör man inte på en kvart. Jag får klara mig med mina blöjor ett tag till. Så bar det iväg till säkerhetskontrollen med kryckan och handväskan och sedan upp med hissen till vänthallen. En lång kö ringlade sig förbi där jag satt. Jag tänkte: skall jag knalla iväg långt dit bort och stå där och vänta tills vi får gå på planet så blir det jobbigt. Men det behövde jag inte för plötsligt kommer kvinnan som jag checkat in hos och vinkar fram mig. Jag kände mig som kronprinsessan när jag knallade fram till gaten med utgång till planet. Plats 2 A hade jag. Långt fram. Så skönt. Då skulle jag komma av snabbt.

Vi landade på Arlanda och ställde oss upp och väntade på att få gå av. Plötsligt får vi meddelande att alla skall gå av i bakre delen av planet. Så alla vänder sig åt andra hållet. Döm om deras förvåning när jag blir framvinkad och får gå av där framme. En kille försökte para ihop sig med mig för att komma av snabbare, men flygvärdinnan genomskådade honom.

Allt skall med

Allt skall med

En man stod och väntade med en rullstol strax utanför flygplansdörren. Jag satte mig ner. Jag kände att det var superskönt att slippa vänta och sedan gå långt. Han drog iväg med mig till bussen som körde från utrikes till inrikes och tog mig in genom en liten dörr. Vips så befann jag mig där vid resväskebandet. Nu var allt på plats och det var bara att sätta sig in i min systers bil och fara iväg hem till henne. Jag sa till killen som körde rullstolen att det är inte bara negativt att vara handikappad. Man får njuta av det lilla.

Även hemresan funkade bra. Men då var min käre man med och han skall alltid ta över. Det är inte lika kul. Det är roligare att klara sig själv. Men ok då, nu har jag ju sett att det funkar. Det ger den frihet som jag behöver för att inte känna mig låst. Nu vet jag att jag kan sticka iväg till min syster och hälsa på precis när det passar mig. Kul va´?
Och någon p-bot fick jag inte för parkeringen. Den var gratis med handikappkortet i framrutan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.