Förkylningstider

Oj oj så trist. Nu har jag ringt till fysiologiska på Sahlgrenska och till Hälsa i Kubik och avbokat träningarna måndag till onsdag. Jag antar att förkylningen tar vattengympan också. Hela huvudet är fullt med snor och torrhostan tär på den spända muskelsträngen i höger ländrygg. Ute är det alldeles vintrigt från nyfallen snö. Det är vitt än så länge men jag tror det är snöblandat regn som faller just nu. Himlen är supergrå och det är en plusgrad. Jag tycker inte att den här kroppen är kul att leva med. Men när jag piggnar till lite till så klarar jag nog att göra min vanliga morgonstretching ändå. Det skall bli intressant att se vad jag kan hitta på för sysselsättning den här dagen.
Det blev mest hosta och trött att ta hand om i två dagar och så en bok förstås. Jag hittade en bok om Kleopatra och hennes Caesar i bokhyllan. Där finns gott om böcker som aldrig blivit lästa, så jag betar av den ena efter den andra. Många böcker funderar jag över hur de hamnat där. Jag lägger alla de lästa i en särskild hög längst ner. Den högen skall jag ta med mig vid något bra tillfälle och lämna över till någon som vill ha. Det finns de som samlar på böcker. Men jag tycker tvärtom. Det lästa ger plats till nytt oläst. Och det är inte så att det bara är det nytryckta eller nyskrivna som är intressant. Ibland beställer vi böcker från antikvariat. Men det är oftast något speciellt då.
Ju mera trött man blir med åldern, eller som nu i förkylningstider, ju mera blir det läst. Men man blir seg i kroppen. Å jag längtar tills jag blir pigg igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.