Förebild för MS-skadade

Min vardag nu fylls av arbete fram till utställningsdatumet den 24 november. Wao så skönt det är att ha ett mål. Att jobba sig fram till något alldeles speciellt. Det ger jätteenergi.

Jag kände mig så trött i början av oktober. Jag hade haft ett svagt ms-skov och tyckte inte att jag kom igång med allt jag planerat att jag skulle göra. Jag beställde tid hos en homeopat i somras. Han hade inga tider förrän fram i höst. Jag fick ett litet kort med meddelande att få komma den 2 oktober. Det blev en lång väntan.

  • Naturmediciner från Naturhälsan Roy Beckerdahl
  • Naturmediciner från Naturhälsan Roy Beckerdahl

Nu har jag tagit medicinen, som skall öka min syreupptagning, i en månad nu och jag känner mig faktiskt riktigt pigg. Min käraste tycker det är bara humbug. Men inte kan man vänta sig annat av en person som vistats hela sitt liv inom universitetsvärlden. Det som inte är prövat är inget att hänga i granen. När jag en gång för några år sedan kom hem med en påse naturmediciner fick jag förslaget att vi skulle gödsla gräsmattan med det. Men, så what, jag tror på det, och pigg känner jag mig. Nu skall jag på återbesök den 2 december. Det skall bli intressant att höra vad homeopatdoktorn frågar. Kanske har han fått vad han förväntat sig. Då har jag i alla fall gjort honom glad.

Jag läste i NHR-tidningen Reflex att Louise Hoffsten gärna vill vara en förebild för alla med MS. Hon fick diagnosen MS samma år som jag fick den. Jag skulle tro att hennes sjukdomsbild ser ungefär likadan ut som min. Men med MS vet man aldrig. Allt syns inte utanpå.

Louise Hoffsten - förebild för MS-skadade
Louise Hoffsten – förebild för MS-skadade

Jag känner likadant. Det kan låta lite förmätet att utse sig själv till en förebild. Men är det så att många nysjuka, liksom jag gjorde, går omkring och tror att livet är slut när man fått diagnosen MS, då är det viktigt att vända på den tankegången. I mitt fall tycker jag snarare att det förbättrat mitt liv. Visst var det intressant och rent av roligt att jobba som revisor, även om inte så många tror det. Men det jag håller på med nu är också kul. Och det är nytt – ett helt nytt liv.

Nu planerar jag inför min utställning. Jag har faktiskt tänkt att knyta ihop mina år som MS-sjuk. Jag vill visa vad jag gjort under åren med MS. Ja jag hoppas verkligen ni har tid och lust att komma till min utställning som startar den 24 november. Jag tänkte berätta mera där – i både ord och bild.

Ett svar på ”Förebild för MS-skadade

  1. Vi gillar Dig och det Du gör, säger kusinerna Wally och Rosita, så vi tänkte komma på Din utställning någon av dagarna,beror på när Wally kommer från Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.