Elmoppe skall ge vidgade vyer

Under det senaste året har jag varit på jakt efter hjälpmedel för min dåliga gång. Det funkar inte med en rullstol som jag inte kan klara av att manövrera själv och jag mår inte bra av att vara kolli. När vi går på promenad vill jag vara med i diskussionen och det går inte när alla går där bakom (för de går alltid bredvid den som kör rullstolen). Jag har diskuterat med min arbetsterapeut om el på hjulen och det låter bra, men jag tycker att jag sitter alldeles för lågt ner. Därför har jag tittat på lite andra modeller

Blimo hjälpmedelwww.blomo.se

Kan jag få in den i mitt bagage tro? Det är ett villkor eftersom jag skall använda den när jag är i stan och handlar, när jag går i trädgårdsföreningen eller gör nåt annat kul på stan.
Det skall finnas någon slags batterier som heter Jelbatterier och med dem skall man kunna få med elmoppen på flyget, säger Blimo-försäljaren. Det låter jättebra för då kan jag ha med den på våra semesterresor utomlands. Vad tycker ni andra?

5 svar på ”Elmoppe skall ge vidgade vyer

 1. Jag tycker du är världsbäst syrran. Tänkte på dig när jag läste följande:
  The Dalai Lama, when asked what surprised him most about humanity, answered:
  ”Man, Because he sacrifices his health in order to make money.
  Then he sacrifices money to recuperate his health.
  And then he is so anxious about the future that he does not enjoy the present;
  the result being that he does not live in the present or in the future;
  he lives as if he is never going to die,
  and then dies having never really lived.

  Du inspirerar mig att leva varje dag.

  Kram på dig!!!!

  • Oj då, det blev mycké nu. Att tänka på mig och Dalai Lama i samma andetag är aningen övermaga för mig, men ok då. Görans kollega, som är indier och muslim försökte förra helgen att få in mig på banan att tänka på andligt sätt. Han sa att det kunde hjälpa mig att må bättre. Jag måste säga att jag mår himla bra av att du ringer. Du kan verkligen flytta berg där ingen annan ens såg möjligheten p.g.a att vi är inrutade i ett bestämt system som inte passar alla i vår herres hage. Det är livgivande

 2. Hej
  Läste av en händelse ditt inlägg eftersom jag letar efter nya batterier till min Blimo 100. Jag kör in den i min Volvo XC 70 (går bra med en V70 också) på två ihopfällbara ramper (är tänkta för motorcyklar tror jag) köpta på Jula varuhus. Tyvärr måste man montera av stolen och knöla in den via bakdörren. Jag vet inte hur rörlig du är men jag har tagit bort stolen och ersatt den med en sadel som trummisarna sitter på (köpte den via nätet från USA och efter att ha tagit bort ställningen så gick det ganska enkelt att montera dit sadeln. Nu ryms hela ekipaget i bilen med nerfällda säten. Jag kan visa en bild för dig om du inte redan har löst ditt problem. Det är möjligt att ta med moppen på flyget vilket ska vara gratis om du har batteri som inte läcker. Problemet uppstår när du kommer fram då du måste ha en bil där moppen ryms och ramper. Jag har istället hyrt en elmoppe när vi var på Kanarieöarna senast och det gick bra men kostade givet en slant. Nu har vi även köpt en släpvagn 110 cm * 200 cm med kåpa och det underlättar resandet med bil samt att man kan vara 4 st i bilen. Åker till Skagern om ett par veckor och ska till Champagne i vår. Det är knepigare med flyget som sagt.
  Tja jag vet inte om jag hjälpte dig något men det fängslade mig när du skrev att alla gick bakom rullstolen och pratade och att du gärna vill bestämma själv vart du vill åka och var i gruppen du vill åka. Har upptäkt samma sak själv att jag vill bestämma själv så långt det går i alla fall.
  Lycka till önskar Peter Hellsten 0704889750

  • Wao, så mycket superbra förslag. Jag är jättenyfiken på hur din elmoppe ser ut. Har du möjlighet att skicka en bild av den så är jag mycket tacksam.
   Kan du sitta på moppen när du kör in den i bilen?
   Ramperna skulle jag kanske kunna få hjälp med från min arbetsterapeut. Och också en dragautomatik, tror jag. Men det är ju bra om de finns på Jula.
   Jag är rörlig men mina kvinnokrafter räcker kanske inte till för tunga lyft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.