December 2020

De börjar lite smått att ljusna nu. Klockan är åtta på morgonen den 18 december 2020. Väderlekstjänsten berättade att det skulle bli regn. Det är så himla grått alla dagar. Och så himla enahanda. Jag försöker verkligen hålla modet uppe i denna bedrövelsens värld. Varje dag hör vi på radio och TV om Coronan. Nu närmar vi oss 8.000 döda i sviterna av coronan, eller covid 19 som det väl skall heta. Det känns som ett vått täcke som vilar över oss och tar vi oss upp så går det illa. Vi tittar ut ibland. Tar en promenad på stan för att se julpyntet och all belysning. Det duggregnar men vi tar ändå upp vår medhavda glögg och pepparkakorna. Vi står intill väggen vid rosencaféet i Trädgårdsföreningen och försöker göra det så mysigt vi kan. Vi knallar förbi julskyltningen på NK och drar oss sedan lite frusna tillbaks till bilen och far hem.

På dagarna så länge det är ljust sitter jag i vår fantastiska veranda och målar. Det är som att gå till jobbet alla dagar. Under morgongympan tänker jag ut idéerna och direkt efter frukost plockar jag fram penslarna, lägger upp de färger jag skall använda och kör igång. 
När mörkret lägger sig framåt halv fyra är det dags att gå in. Då startar nästa arbetspass. Då sitter vi två i samma rum. Med var sin dator. Båda har kommit på att skriva om släkten. Jag är mest inriktad på en fotobok med berättelser runt bilderna medan min käre man är som uppslukad av släktforskningens klurigheter. Det är fantastisk sysselsättning nu när det är mörkt nästan 18 timmar per dygn. Man kan ju inte sova mer än i åtta timmar så det blir tio timmar kvar till någon slags pyssel inomhus. Men visst finns det massor med roligt man kan hitta på. Det gäller bara att ha humöret uppe.
Doktorn ringde igår. Vi diskuterade hur vi skulle gå vidare nu när sifrol 0,52 inte funkar. Jag sa att jag är otroligt känslig för att bli nedstämd. Jag berättade att jag är en aktiv person och så snart jag märker att humöret påverkas av medicinen då är det stopp. Han hade kommit på att det finns en långtidsverkande sifrol 0,26 som jag skulle kunna ta en gång per eftermiddag. Ja ok då, jag provar. Han vill mig väl, men men.. Jag skall hämta ut den idag. Vi får se hur det går.
Det är alldeles särskilt viktigt i dessa dagar att hålla humöret uppe. Jag har det som min viktigaste uppgift i vanliga fall också men det kräver mer nu känner jag. Ibland tar jag åt mig all information mera kraftfullt och känner mig ledsen, men det går över.

Den rödhåriga ballerinan

Vi har ställt in Strömstadsresan över nyår. Det gör inget. Vi har firat nyår med samma gäng nu i massor av år och det är fantastiskt trivsamt, men nu krävs nya idéer. Jag har beställt mat från Jungman Jansson. ”Julbordet” skall delas upp i olika förpackningar som skall ställas på varje familjs bord. Bara kall mat så vi inte behöver gå in i köket. Borden kommer att stå långt ifrån varandra. Efter att åttapersonersregeln kom fick vi ändra lite. Det blir bara två familjer på julaftonen. Den tredje familjen, min äldste sons, får sin mat levererad till sin dörr dagen före. Men där kommer vi i stället att fira nyårsaftonen. Med bästa champagnen berättades det. Så det går verkligen ingen nöd på oss. Vi trivs bra här i vårt hem med all vår roliga sysselsättning.     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.