Broschyren från NHR ”Att leva med spasticitet”

Jag är gräsänka och har all tid i världen bara för mig själv. I morse fanns 3 val för vad jag skall ta mig för: skall jag gå på bio eller på Operan eller bara vara hemma och måla. Jag vet ännu inte vart det lutar. Just nu känner jag mig mest trött efter att ha läst broschyren om Spasticitet och efter att ha gjort färdig målningen.

Broschyren från NHR: Att leva med spasticitet"

Broschyren från NHR: Att leva med spasticitet"

Broschyren beställde jag hos NHR. Jag tyckte den var bra att läsa eftersom jag inte haft den informationen tidigare där man beskrev så generellt om spasticitet. Där beskrivs vad spasticitet är och vad som händer i musklerna. Där kan man läsa att när spasticitet uppstår, startar en hög muskelspänning i en kroppsdel, en spänning som ökar alltmer (s.k. tonusöknng). Parallellt ses ofta senreflexer. Anledningen är en skada på centrala nervsystemet som orsakar en förändring i signalbalansen mellan nervsystemet och musklerna. Vid MS är spasticitet ett vanligt resultat av myelinförluster och nedbrytning av nervfibrer i centrala nervsystemet. Ben och armar kan påverkas, liksom talet. Graden av smärtsamma kramper och stelhet varierar mellan olika individer. En ny behandlingsform för spasticitet vid MS finns nu också. Den bygger på cannabinoider och tas i form av en nässprej.
Jag skickade ett brev till min MS-läkare den 25 maj om att få utskrivet Savitex, men har ännu inte fått svar. Jag skall skicka en påminnelse i nästa vecka. Det är inte särskilt kul att varje natt vara uppe och cykla för att få slut på eländet. Men skall jag se det positivt så får jag ju en bra träningshjälp. Men mitt i natten…..

Egen målning

Egen målning

När ni beställer broschyren så kommer ni att känna igen den här målningen. Omslaget på broschyren är så vackert så jag kunde inte låta bli att prova mina nya färger med omslaget sm förebild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.