Botox eller akupunktur mot spasticitet

Som jag nämnt i mina tidigare inlägg så har jag stora problem med spasticitet/nervryckningar i framför allt vänster ben. Jag har efter att ha provat skolmedicin till och från (mest från) under 7 års tid beslutat mig för att pröva andra vägar. Jag vet att en ms-kompis använt botox under flera år och har frågat henne till råds. Hon skriver så här:
—————————-
Hej Britt Marie!
Jag har tagit Botox i flera år nu och det funkar bra för mig. Slipper också icke önskvärda biverkningar i form av generell svaghet och trötthet som man kan få av ex Baklofen. Jag ångrar absolut inte att jag bestämde mig för att pröva Botox istället. Jag fick faktiskt höra precis samma av min dåvarande neurolog som du nu får höra.
Jag måste säga ”struntprat” om det Marcus Axelsson sa att det förstör allt och att du kommer förlora känsel och rörelseförmåga. Helt klart vet han inte vad han talar om pga bristande kunskap inom området.
Jag tycker du ska ta kontakt med en ”botoxdoktor”, Dr Löfving, neurolog på Löfvingkliniken och diskutera det hela. Han är en av de, kanske den mest, erfarna i Sverige inom det här området. MS-teamet skickar patienter till honom eftersom de upplever att de inte har tillräcklig kompetens om det.
Tyvärr är det nu så att Löfving är en privatläkare och besöken hos honom kostar 800 kr (ofta får man injektioner 3 ggr/året, då ryms det inom högkostnadsskyddet dvs högst 1800 kr om året)
—————–
Innan jag bestämmer mig för botox så skall jag prova akupunktur några gånger. Jag var hos akupunktör Sophie Zhang Rothmyr i fredags. Hon verkade mycket kunnig och erfaren. Jag berättade att jag provat Tens-elplättar tidigare och fick till svar att detta med nålar som kopplats till el blir mera effektivt eftersom de går längre in.

En nål i huvudet, en i vardera händer och fötter och så det som syns här med elstimulator

Och så fick jag en kraftig tillsägning om varmare kläder, särskilt om benen. Varma strumpbyxor på dagen nu när det är kallare och  sockar på fötterna om nätterna. Mina nerver mår bra av värme, sa hon.

Duntofflor är vad som gäller när jag sitter och redigerar

Efter behandlingen hos Sophie har spasticiteten lugnat ner sig. Men det är kvar. Hon sa också att jag inte fick vänta mig att det skulle hjälpa så snabbt, så jag skall dit på torsdag igen och antagligen några gånger till. Min kompis regissören Hans berättade att han blivit hjälpt att få bort spasticiteten med akupunktur. Du som läser detta, snälla dela med dig av dina erfarenheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.