Baklofen mot spasticitet

Äntligen har jag fått audiens hos min MS-läkare. Han sa förra året att jag skulle bli röntgad varje år för att vi skall kunna se om MS-en sprider ut sig. Det var den dan det. Om det har jag inte hört ett ljud sedan. Jag skrev brev  och skickade påminnelse om att jag ville ha hjälp med min spasticitet och min inkontinens. Jag hade ju hört om de nya medicinerna. Men det blev inte som jag tänkt mig. Ingen av de nya medicinerna hade kommit ut på marknaden ännu och doktorn visste inte alls var man skulle kunna få tag på dem.

Nattljus i vår trädgård

Nattljus i vår trädgård

Jag kom hem med Baklofen mot stasticiteten och läser packsedeln noga. Jag får nästan alltid biverkningar så det gäller att vara förberedd. Där står att de vanligaste biverkningarna är att man blir trött och får huvudvärk, illamående och förstoppning, andningssvårigheter och förvirring. De mindre vanliga biverkningarna är svettning, viktökning, klåda och muskelsvaghet, mardrömmar och urinträngningar. Vad tycker ni? Skall jag prova?

4 svar på ”Baklofen mot spasticitet

  1. Så bra att medicinen verkar fungera för dig! Min mage är alltid trög så jag är särskilt skeptisk mot mediciner som kan ha förstoppning som biverkning. Funkar inte magen känner man sig inte bra… Hoppas du slipper några besvärande biverkningar.

    • Så bra att jag fick veta det där med hård i magen. Då förstår jag det inte är maten, om jag skulle råka få sådana biverkningar.
      De biverkningar jag är mest rädd för är nedstämdhet. Det var nog det värsta när jag tog Stesolid. Jag har gråtit nog p.g.a alla biverkningarna där

  2. Hej.har Själv provat Baklofen som jag kallar för fyllemedicin…har 10 mg 2x 3 pr. dag och är som en zombi ibland, trött, benen viker sig när jag går, har rullator men vill prova allt och mitt råd är att prova ett tag, de andra besvär du har kan vara en följd av din MS, prata med din läkare om att byta, det finns andra mediciner men alla har en del biverkningar liksom Baklofen, de är jo till för spastitet…
    Lycka till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.