Är Botox ett farligt gift?

Solen skiner och ger mig energi som känns i hela kroppen. De två senaste nätterna har jag sovit bra. Spasticiteten har bara väckt mig ett par gånger men lugnat ner sig efter en stund på ett par kvartar. Jag vaknar utsövd. Då leker livet. Jag vet inte hur jag skall få timmarna att räcka till för allt jag vill göra. Jag är som en nyutsläppt kossa som spritter i hela kroppen. Att kunna sova en hel natt är en lyx som jag inte haft på flera år. Jag behöver verkligen det nu när jag har så mycket på gång.

Körsbärsträdet i vår trädgård

Körsbärsträdet i vår trädgård

Jag fick svar från min doktor på Sahlgrenska på mitt brev om spasticiteten och om det möjligen finns några mediciner som kommit fram mot den nu. Han skrev att det vanligaste är att man börjar med en långtidsverkande smärtstillande behandling som också förbättrar sömnen av typ Saroten. Doktorn skriver att det är viktigt att veta om jag provat Saroten tidigare. Han kan inte se det i min journal.
Jag litar inte på sjukvården som alltid givit mig mediciner med mängder av biverkningar, så är det svårt att ge doktorn ett bra svar. Vad är Saroten? Finns det någon som provat som läser min blogg?
I fredags ringde jag till Doktor Löfving och beställde tid för att få botoxsprutor mot spasticiteten. Lite nervös känner jag mig. Botox är ju ett nervgift som gör att nerverna blir mera avslappnade. Hur kommer det då att bli med mina muskler. Kommer de att bli så avslappnade och som en följd av det, så otränade på grund av uteblivna nervimpulser att jag kommer att hamna i den där rullstolen som jag är så livrädd för att hamna i. Jag ser ju hur mina kompisar har det besvärligt när de måste ta sig fram i rullstol. Än så länge så kan jag ju ta mig fram med min krycka och när det behövs så tar jag med min lilla elmoppe. Men den orkar jag inte lyfta ur och i bilen. Den är lite för tung. Jag bor på vischan och inte i stan och bilen är superviktig för mig för att kunna ta mig till allt jag skall göra.

Det där med träning blir nog ännu viktigare att jag verkligen inte slarvar med. Och sprutorna varar bara i tre månader så jag kan ju välja bort dem när jag ser att det blev fel. Eller? Finns det någon som provat som vet så är jag jättetacksam över att få ta del av den kunskapen. Någon sa att sprutorna gör jätteont. Är det så? Men spasticiteten som aldrig låter mig sova är nog värre. Eller?  Och dyrt är det eftersom det inte ingår i högkostnadsskyddet. Över tusen spänn åker jag troligen på i startskedet för utredning och sprutor. Sedan återkommer kostnaden varje kvartal. PUH. Det är dyra pengar för att få sova men vi får väl spara in på champagnen och oxfilén och några utlandsresor. Ja jag vet att jag är stor i korken, men det är bara att försöka dra på munnen och vara lite ironisk ändå. Jag klarar det och vill så gärna sova och vara pigg. Jag skall ge mig ut i det underbara solskenet och ta mig en promenad nu med min rullator. Jag har tränat för dåligt den sista tiden så de fina pumpstavarna får vänta ett tag. Tyvärr vet jag att spasticiteten blir värre när jag tränar. Men det är smällar man får ta för ett bättre humör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.