Årets sista bad

Efter frukost, naturell yoghurt med osötad müsli och frukter, ett ägg med kaviar och en kopp kaffe, så var det dags för dietisten. Jag kände mig lite trött på alla intervjuer så till en början tyckte jag inte det var särskilt intressant. Men lite fick jag med mig från samtalet. Jag skall dricka mer. Det kan vara för lite dricka som gör att jag får förstoppning och att jag går upp i vikt. 1½ liter skall jag försöka få i mig per dag. Det är mycket och med mina inkontinensbesvär så blir det inte lätt. Men utöver kaffet på morgonen skall jag pröva att dricka åtminstone fyra glas vatten under dagen. Det bör bli ungefär en liter och resten får komma från grönsakerna och frukten och annan mat som jag äter. PUH, det är så himla mycket man skall hålla reda på.
Efter dietisten tränade jag med min fysioterapeut. Hon är superbra. Hon tar verkligen tag i det där med min dåliga gång och ger mig instruktioner om hur jag skall träna den. Med mina nya dojjer gick jag framåt och bakåt och i sidled innanför barren men jag fick inte hålla mig. Å det var superjobbigt. Min vänsterfot måste lyftas utan hjälp av signaler och utan muskler som funkar. Det känns som om den väger 500 kg. Jag hade tänkt att fortsätta med gymprogrammet, men hon tyckte att jag skulle ta det senare. Det är inte kvantitet som gäller utan kvalitet, sa hon.
Så jag tog elmoppen och åkte ner till havet. Det var solsken och 25 grader varmt ute. I hamnen nere i byn Vejbystrand finns en brygga och en trappa med ledstång ner i vattnet. Det är superbra för mig. 18-19 grader var det. Jag tog en ordentlig simtur. Ibland är jag lite orolig för att få kramp och det gör att jag numera helst inte ger mig ut på djupt vatten. Här är det jättelånggrunt men en botten som känns som sammet. Jag åkte tillbaks till Sommarsol i bara badrocken.
Nu har vi precis ätit middag. Jag tar alltid mat på de små tallrikarna nu. Det räcker gott. Nu får det bli gåträning i gymmet på gåbandet. Sedan skall jag avsluta dagen med en skiss på en stor målarduk som jag tagit med mig och som jag inte påbörjat ännu. Det kanske blir lite sudoku också innan jag somnar. TV´n har hittills blivit helt oanvänd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.