Droppfoten skall tränas upp

På onsdagar tränar jag Feldenkraiss, på torsdagar tränar jag yoga och på fredagar tränar jag vattengympa. Men jag kände att jag saknade Olskrokens rehab. Det var mycket fokus på gångförmågan där och jag känner att gången blivit sämre nu. Jag får inte med mig foten som hänger ner. Jag använder överkroppen och slänger fram foten i stället för att göra mig besväret att lyfta den upp. Det är just rörelsen att lyfta foten rakt upp och föra den framåt som är så hopplöst jobbigt. För att kunna göra det bra måste jag göra det sakta och tänka på hur jag gör det. På vägen har jag tappat balansen och då har jag tröttnat och gör en släng i stället.

Marcus på Olskrokens rehab satte upp en uppföljningstid, då jag skulle komma tillbaks och visa att jag fortsatt träningen. De 8 veckorna jag gick på Olskrokens rehab är tänkta som en start till egen träning. När uppföljningsdagen kom var jag tvungen att ringa och berätta för Marcus att jag inte tränat så som det var tänkt. Jag hade köpt redcord-banden, som Marcus föreslog att jag skulle göra. De har legat här på golvet i tre veckor utan att ha blivit upphängda. Nu har de äntligen kommit på plats i taket i mitt arbetsrum.

Redcord-banden på plats

Redcord-banden på plats

Marcus och jag kom överens om en ny tid, om tre veckor. Han föreslog också att jag skulle ringa till Fungera för att få hjälp med träningen. Nu skulle det verkligen bli av. Inför nästa uppföljning med Marcus så skulle jag visa att jag tränat. Visst är det för sorgligt att jag måste ha andra som håller efter mig. Jag borde ju själv tycka att det är så pass viktigt att träna så jag får kraft till det bara genom egen motivation. Men, nej, det är länge sedan jag trodde det. Jag är ett hopplöst fall och har blivit tvungen att inse att jag behöver hjälpen från andra för att det skall bli gjort.

                            Träningsschema á la Viktoria
                                      Träningsschema á la Viktoria
Jag var hos Viktoria på Fungera igår. Hon var helt fantastisk. Hon frågade vad jag önskade för slags träning och jag sa att jag ville träna för att gå bättre. Jag fick gå över golvet. Hon kollade hur jag gick och såg min vänsterfot som hänger ner. Och så gjorde hon ett träningsschema utifrån vad hon såg, blandat med mina egna önskemål. Efter cykeluppvärmningen på ca 10 minuter skall jag gå över golvet 4 sträckor och tänka på att sträcka i knäet och höften. Sedan skall jag stå på ett trappsteg med ena foten hängande utanför. Jag skall liksom tappa ner höften och sedan dra upp i höften. Det skall kännas att det sträcker i höften, upp och ner. Det ena benet står rakt uppe på trappsteget och det andra hänger ner och följer med höften upp och ner.
Så var det tålyft. Jag sitter med vänsterbenet rakt och högerbenet böjt. Vänsterfoten skulle röra sig så att tårna skulle peka upp mot ansiktet. Det var inte kul. Min vänstra fot kunde inte röra sig mer än några millimeter uppåt. Målet är 3 gånger 10 stycken hävningar.
Så var det tåhäv då jag står och lyfter mig upp på tå. Med vänster fot kom jag bara upp i tanken. Men det är en bra början, sa positiva och entusiasmerande Viktoria.
Efter bäckenlyft med boll mellan knäna var det färdigt för en hinderbana. Den dåliga balansen skall tränas upp genom att jag får gå längs i kurvor utlagda rep och över olika hinder, upp och ner. PUH, det skall bli skönt att bli fulltränad. Det var så himla jobbigt att jag ramlade i säng direkt när jag kom hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.