Livet på en kryssningsbåt

Jag har lagt in en ny film, kolla under videobloggar. Filmen handlar om hur själva livet på en kryssningsbåt kan se ut. Att resa på en kryssningsbåt ger dig möjlighet att bara välja utifrån det du alldeles själv vill göra. Inget som påverkar, du väljer fritt efter dina egna intressen. Du kan träna på gym varje dag om du vill ta chansen att bygga upp din kropp med hjälp av välutbildade instruktörer, du kan läsa alla de där böckerna du aldrig hinner läsa där hemma, du kan lyssna på olika  föredrag varje dag om, som i det här fallet, glaciärer och naturlivet i Alaska och få se mängder av vackra djurbilder. Du kan utveckla dig i målning, fotografering, datorkunskap eller gå på bio och titta på film. Du har alltid trevligt sällskap runt omkring dig och massor, massor med god mat. Proffsiga läkare finns nära när de behövs och servicen är supertjusig med bäddade sängar och städade hytter alla dagar

En glatt leende Mike

En glatt leende Danny

Alla kvällar möttes vi av rena konstverk gjorda på frottéhanddukar, som låg på sängen

Hytt-ansvarige Danny såg till att vi trivdes och hälsade med ett glatt leende alla dagar. Han var en av de lyckliga som hade sin tjej också arbetande på båten.

Det finns de som tycker det är bättre att bo på båten än att vara i land och reser omkring på den ena kryssningen efter den andra och dessutom åker samma resa tillbaka hem.

Jag har inte här berättat något om alla utflykter som arrangeras och säljs på båten. Man får ett helt häfte med förslag. Där kan man läsa om utflykten kräver bra fysisk rörlighet, bra kondis eller om det är lugnt och bekvämt. Under resans gång har man möjlighet att följa med på massor av spännande utflykter på de platser som vi besöker längs vägen.

Vi köper alltid billigaste hytten, längst ner och utan fönster. Vi vill bara sova där. Men det finns de som vill mera av hyttlivet och köper hytt med balkong. Göran och jag tar hellre vinet på akterdäck eller sitter i en vilstol i biblioteket och läser. Allt för en tusenlapp per person och dygn. Kanske kan vi entusiasmera fler att prova.

En bra bok ur biblioteket

Med en bra bok ur biblioteket

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.