Dålig dag

Det snöar jättemycket ute nu. Alldeles vitt är det. Jag gillar dåligt väder. Det har en lugnande effekt, ställer inga krav på aktiviteter. Man kan lugnt lägga sig i soffan och läsa en bra bok. 

Men jag försökte vara aktiv. Efter att jag köpt en fin ny baddräkt, så gav jag mig in till Dahlheimers Hus för att vattengympa. Tyvärr har de bytt tid till klockan 11 i stället för som tidigare klockan 12. Så det blev ingen gympa idag. Men jag fick veta att jag skall ringa klockan 8 på måndag morgon för att få besked om jag kan få bytt min torsdagsplats klockan 8 på morgonen till klockan 12. Det är svårt sa de, alla vill ha den tiden. Det är så besvärligt för mig att komma i tid till klockan 8. Jag måste starta klockan 7 för att vara säker. Torslandavägen, med all ombyggnad, är inte den allra roligaste att ta sig fram på vid den tiden. Blir det omöjligt att byta till klockan 12 på torsdagar, så får jag väl börja gympa på lördagarna i stället. Det blir dubbelt så dyrt, men nu har jag ju så mycket gratis träning inom landstinget när jag kommit upp till maxtaxan på 900:-, så det har jag råd till.

Jag ramlade in i en deppigcirkus i ett par dagar. Det vill inte mycket till för att jag skall ramla av pinnen. Det är därför jag är så noga med att binda upp mig med olika roliga sysselsättningar. Men nu hade det gått fel. Vattengympan på torsdagsmorgonen fick jag hoppa över eftersom jag glömt baddräkten i Strömstad och jag ställde också in redcorden igår, fredag, för att jag bara inte var på rätt humör då heller. Hänger inte humöret med så orkar jag inte särskilt mycket. I stället valde jag att ta mig an lite årsredovisningsupprättande, betalade räkningar och gick igenom alla papper som samlat sig på mitt skrivbord. Sedan tyckte jag att jag varit så duktig så jag förtjänade att för en gångs skull lägga mig på soffan och titta på film. Jag fick för några veckor sedan en dvd med Svinalängorna inspelad. Jag läste boken för länge sedan, så det var roligt att se filmen nu. Det var supermysigt att redan när mörkret började falla lyxa till det med Svinalängorna. Även om det väl inte är den film man sätter på om man vill bli glad precis.

 

2 svar på ”Dålig dag

  1. Hej Britt-Marie.
    Håller med dig. Det är skönt att inte alltid måste massa saker. Få svimma i soffan och läsa, småsova, kolla film, det är bra för nerverna. Det är nog bra för oss EmEssare.
    Här i Kungsten sker inte mycket. I full fart gör vi så lite som möjligt, vissa dagar. Men vissa dagar är fyllda med energi. De dagar som är energilösa, då väntar vi på att energin skall infinna sig. Igår var jag hos tandläkaren kl 13.00. Fick ett par timmar på stan för mig själv efteråt. Det var bara jobbigt, ända tills jag hamnade hos Bokia. En bokhandel är en lisa för själen. Köpte 3 pockets och var glad och nöjd. Saluhallen står på min lista för besök men nästan hela hallen var stängd för ombyggnad. 2/3 av hallen är under ombyggnad och endast ett par butiker var öppna. Det tar ytterligare 9 månader innan det öppnas igen. Då ses vi där Britt-Marie.
    Här snöar ordentligt och snart måste vi ut och skotta. Jag längtar inte alls ut. Är fortfarande infekterad i halsen och inte i topp. Vi hörs – Sköt om dig!
    Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.