Farmor i knipa

Jag kände mig utskälld efter noter. Jag hade lovat och glömt bort. Så får man inte göra med en liten sexåring. Det var Theo som ringde och väckte mig och sa: ”du kom inte och hämtade mig farmor”. Mitt på blanka dagen.

Jag hade lovat att hämta i skolan. Strax efter klockan tre skulle jag vara där. Det lovade jag kvällen före när jag läste godnattsagan. Jag var iväg hos Sopie på akupunktur. Man blir så vansinnigt trött efter en akupunktur. Det kräver så mycket. I en dryg halvtimma, då nålarna sitter i, så hoppar benet kraftigt. Sophie vet verkligen var hon skall sätta in nålarna. Hon sätter in dem precis i de nerver som är mest känsligast. Och de svarar direkt. När nålen sticks in så hoppar foten och hela benet till kraftigt rakt upp i vädret. Sedan fortsätter hoppandet tills nålarna tas bort.

När jag kommer hem är jag tvungen att lägga mig en stund. Det var vad jag gjorde när Theo ringde och sa: ”du kom inte och hämtade mig farmor”. Jag hörde besvikelsen i rösten. Han hade väntat jättemycket och jättelänge och så kommer pappa och hämtar. ”Du lovade farmor”. Det hjälpte inte att säga förlåt flera gånger. Så lämnades luren över till pappa. Vi pratade en stund, men fick avbryta för Theo måste tas om hand. ”Han river huset”.

Efter en stund ringde jag upp på nytt. Jag bad att få tala med Theo. Nu hade han lugnat ner sig. Jag var otroligt ångerfull och lovade att hämta på onsdag eftermiddag och att vi då skulle ta vägen förbi ToysR us. Han blev nöjd.

Dagen efter hämtade jag. Jag hade blivit uppringd och ombedd av Theos mamma o pappa att inte åka till ToysR us och köpa leksaker, så som vi ofta brukar göra när jag hämtar Theo, så det blev inget leksaksköp. Jag hade lovat att vi skulle spela spel i stället. MEN det blev en pizza från pizzabutiken vi torget. Då passerar man leksaksaffären. Så efter att vi varit i pizzabutiken gick vi, i väntan på att pizzan skulle bli klar, till leksaksaffären och kollade. Vi skulle bara kolla lite. Vi kom ut med en jätte fin resväska med finaste bil-bilden på utsidan. Theo var så glad åt sin nya resväska så han satt och åt pizzan med resväskan uppsatt på bordet bredvid sin tallrik.

Jag körde hem Theo och sa snabbt att vi har inte varit på ToysR us och har inte köpt någon leksak. Dagen efter åkte Theo med sin mamma till mormor med den fullpackade resväskan som han drog efter sig. Han såg riktigt mallig ut när han knallade iväg till tåget.

Man skall ha respekt för de små. Ibland är det knivigt att vara farmor men det är skönt att kunna ställa allt till rätta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.