Videobloggar

Jag var inne och tittade på mina egna videobloggar. Det var nostalgi det. Så härligt att återse filmerna. Det är kortfilmer på 3 minuter som jag redigerat ner från flera timmars filmande. Nu när jag äntligen köpt en ny dator kan jag köra igång igen. Nu kommer snart flera kortsnuttar.

Alaska - ingångsportal

Alaska – ingångsportal

Det är Görans Alaska-föredrag från Tuve bibliotek. Jag minns när jag själv under de 5 år då vi arrenderade Alaska, stod och berättade för alla turisterna som kom under sommaren.

Och Alaska – teatern som spelades den sista sommaren vi hade Alaska. Resan till Nome i Alaska 2007, dit Hilma och alla de andra guldgrävarna tog sig för att vaska guld.

 


Och tänk Antarktis vid årsskiftet 2010-2011 då Göran var jättesjuk och körde omkring med mig i rullstol när vi skulle se kungspingvinerna på Falklandsöarna. Det blev aldrig av. Vi fick nöja oss med en öl på puben i stället.

Vi åkte runt i Galapagos övärld 2006. Aldrig skulle vi kunna ens drömma om att kunna simma omkring bland tumlare och promenera bara en halvmeter ifrån stora och kraftiga sjölejon.                                                  Gå in på videosnuttarna du också och låt dig inspireras av våra resor så att kanske du också kan tänka dig iväg.

Kryssningarna klarar alla. De är bekväma och lätt-tillgängliga. De kostar ca tusenlappen per dygn inklusive all mat alla dagar. Förutsatt att man bor i billigaste hytterna förstås, som vi gör. Vi bara sover där och då behöver vi ingen balkong. Det är mysigare att vara uppe på däck.Jag tittar på snutten om teaterföreställningen Bländade – om två systrar. Den där häftiga föreställningen som var så fantastisk att publiken hade tårar i ögonen när de gick ut. Och jag ser teatern på Alaska om Hilmas liv

Hilma gifter sig med Svedal

Hilma gifter sig med Svedal

Nu väntar vi på bidraget som vi sökt för att kunna göra film om Hilma och Alaska. Det blir svar i slutet av  juni. Blir det ja-svar åker vi till Alaska i USA med kameror och filmproffs i slutet av september. Men det kanske är för bra för att vara sant. Drömma kan man ju alltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.