VedicArt-kursens första dag

Jag sitter på mitt rum och skriver med svalorna flygande utanför. Deras skuggor syns mot den vitrappade ladugårdsväggen. De flyger härs och tvärs, upp och ner. Jag har ett nät för fönstret så jag har öppet fönstret hela natten. Det är jättemysigt att vakna till all fågelsång. Solen skiner som vanligt. Vi skall måla inne i ladugårdslängorna. Jag står i den vänstra.

Från mitt rumsfönster första kvällen

Från mitt rumsfönster första kvällen

Jag vaknade klockan sex och låg och funderade hur dagen skulle bli. Först skulle jag hitta duschen. Ingrid, som uthyrerskan heter, har berättat att duschen finns i källaren. Framåt åtta hade jag funderat färdigt. Jag fann en vit dörr precis utanför mitt rum, bredvid toadörren. Jag knallade nerför en brant trappa och höll mig stadigt i räcket. Det var precis som när jag var liten, fast här behövde man inte gå ut. Och det luktade likadant. Det finns en riktig vedugn här, som man säkert skulle kunna baka pizzor i eller sådana där supergoa brön. Men där fanns nu duschen. Så enkelt, så funktionsdugligt. Mitt rum ligger på första plan i vänster flygel. Ett stort ljust rum med utsikt ut över allvaret.
Vi blev uppropade igår. Alla 26 var på plats. Bara kvinnor. Det är underligt att det oftast bara är kvinnor i kulturella sammanhang. Vad gör männen när de skapar balans i livet? Min man åker motorcykel och arbetar i vår vackra trädgård. Men vad skall han ta sig för utöver TV´n till vintern?

 Det har börjat röra på sig här utanför. Några står redan på plats i målarboden.

Jag står i vänsterlängan

Jag står i vänsterlängan

Jag tycker det känns lite tråkigt så här innan jag lärt känna mig hemma. Jag känner att de ser mig som en handikappad. De tycker nog lite synd om mig och vet inte hur de skall prata. Ja jag vet att det går över, men just nu är det inte särskilt kul. Så nu blir det frukost. Jag plockade med mig lite hemifrån igår. Idag måste jag åka och handla. Det gör inget om jag äter lite mindre, men jag blir tröttare utan mat, så det är nog bäst att se till att jag tar matpuser emellanåt.

Klockan 11 är det samling ute på gården. Vi sitter i en stor ring och lyssnar till Raisa som har genomgång av de fyra första metoderna inom Vedic Art. Det skall bli intressant att höra vad hon kommer att säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.